Ce se poarta in 2011?

mobilaCulori tari, forme indraznete si o combinatie surprinzatoare de materiale: foarte multi designeri au grija ca produsele lor sa trezeasca surprinderea si admiratia tuturor si sa scoata de pe piata tot ceea ce este putin interesant si chiar plictisitor in domeniul amenajarii. Piesele de mobilier indraznete reprezinta o tema majora a acestei branse. De aceea ele trebuie sa se regaseasca si in locuintele dvs.

Mobilierul care inveseleste locuinta

Ce au in comun o masuta de cafea si un taburet? Cum transforma culorile tipatoare o incapere obisnuita intr-una vesele, cu personalitate? Anul 2011 are foarte multe de oferit in materie de design interior. Clasicele comode vor primi un aspect nou cu ajutorul accesoriilor moderne, sertarele si sistemele rafturilor primesc o noua functionalitate, iar masutele din plastic innoite din puct de vedere optic cu ajutorul unor tatuaje colorate imprastie dinamism in orice incapere. Iar daca dorim sa ne refugiem pentru cateva momente de relaxare putem sa o facem pe canapeaua moale de un rosu puternic.

Design in culori stridente

Pe langa un design rafinat, culoarea joaca un rol deosebit de important. 2011 nu are de oferit numai tonuri linistitoare. Spre exemplu una din piesele de mobilier poate sa fie de culoare rosie sau chiar galben sau albastru intens. Accesoriile colorate, precum pernele si alte elemente decorative dau senzatia de un aer proaspat, placut, transmitand astfel multa energie.

Materialul: de la lemn pana la materiale sintetice

Designerii nu impun absolut nicio granita cand vine vorba de alegerea materialelor. Lemnul - unul dintre marii clasici in aceasta materie - este prelucrat in forme futuriste si lacuit cu cele mai moderne culori. Pe langa acesta foarte apreciate sunt si materialele sintetice cum ar fi cauciucul sau plasticul.

Trucuri pentru amenajare

Regula de baza este clara: mai putin inseamna mai mult. Astfel in loc sa folosim multe culori, ar trebui sa ne axam doar pe cea care ne place cel mai mult. De pilda o canapea neagra sau gri iese frumos in evidenta cu ajutorul unor perne decorative rosii sau a unui fotoliu intr-o culoare mai neobisnuita.

Cine doreste sa schimbe aspectul incaperii si nu isi permite mobilierul unui designer poate apela la cateva trucuri utile. Husele in nuante vesele redau un aspect nou oricarei canapele.

Sursa foto

InCasa.ro