Cea mai ieftina metoda de incalzire a apartamentului

In sezonul rece, cand facturile la intretinere cresc, cei mai multi dintre noi incearca sa le diminueze fie prin inchiderea robinetilor caloriferelor fie prin folosirea altor surse de incalzire, apartent mai ieftine. 

Dar cea mai ieftina metoda de incalzire implica o investitie initiala minima si apoi aproximativ de doi lei pe zi pentru incalzirea unei camere. Cei care au deja materialele necesare pentru constructia mini centralei de apartament pot trece deja la asamblarea pieselor. 

Aveti nevoie de o tava de metal sau de orice recipient adanc ignifug, doua-trei lumanari pastila si de doua ghivece de ceramica de marimi diferite. Lumanarile se pun in tavita de metal, apoi se acopera cu ghiveciul mai mic.

Orificiul de scurgere a ghiveciului se acopera cu  ceva metalic, apoi se pune celalat ghiveci mai mare. La cel de-al doilea ghiveci nu se mai acopera orificiul de scurgere. Lumanarile incalzesc aerul dintre cele doua ghivece. 

Asigura-te ca exista un spatiu de 1-2 degete intre cele doua ghivece pentru ca aerul cald sa poata circula. Cum caldura tinde sa urce, datorita aparitiei unui curent de convectie intre aerul cald si cel rece, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare si prin partea de jos a tavii, cee ce face ca incaperea in care este pusa instalatia sa se incalzeasca.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro