Semineul cu bioetanol – o alternativa moderna a semineului clasic

Semineul, acest “accesoriu” folosit astazi ca element de design, a fost intrebuintat in trecut pentru o multime de scopuri practice: gatit, incalzire si alte utilizari interne. In aceste vremuri, cand incalzirea este centralizata, semineul prezinta un interes mai degraba estetic decat functional.

Dar, prezenta semineului in camera de zi starneste si astazi in fiecare dintre noi un sentiment placut de caldura si confort, mai ales atunci cand vremea nu este una tocmai placuta. Mai norocosi sunt cei care locuiesc la casa, si au placerea de a petrece cateva momente alaturi de cei dragi in fata semineului.

Apartamentele au fost private pana nu demult de acest element ce ofera un plus de eleganta, rafinament si stil intregii locuinte. Stim ca nimic nu se compara cu caldura si atmosfera creata de un semineu cu lemne, dar gasirea unor alternative la cosul traditional de fum si la lemnele arse a fost necesara. Suntem obisnuiti sa vedem aceste elemente de decor doar in case, unde exista conditii de instalare si functionare. Insa, producatorii au gandit si creat modele moderne de seminee, care pot fi ampasate si in apartamente.

Un astfel de model este semineul ce functioneaza pe baza de bioetanol. Acest semineu se remarca printr-o tehnologie moderna, lipsita de instalatii de evacuare sau aprovizionare. De asemenea, dispune de un design original, conceput special pentru a se integra in orice tip de amenajare. Semineele moderne nu sunt construite din caramida, precum cele traditionale, acestea sunt din otel inoxidabil cu finisaje nonconformiste ce pot fi utilizate cu usurinta atat in spatii inchise cat si deschise.

Aceste elemente prezinta si cateva avantaje fata de clasicele seminee. Combustibilul folosit este un produs ecologic, deoarece dioxidul de carbon degajat in timpul combustiei este compensat de cel absorbit in timpul vietii plantelor din care este produs. Un alt avantaj al acestor sisteme il reprezinta lipsa reziduurilor, nu produce nici fum, nici miros si nici nu lasa cenusa in urma. Deoarece semineele pe baza de bioetanol nu au nevoie de cos de fum sunt usor de amplasat in orice camera. Exista o diversitate de modele, asadar putem alege modelul potrivit pentru orice stil de design interior: rustic, modern sau clasic.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro