Cele mai potrivite flori de vara pentru locuinta ta

Exista numeroase moduri de a te bucura de vara.  Cel mai simplu este sa evadezi pur si simplu in mijlocul naturii, dar la fel de adecvat este sa aduci natura la tine in acasa. In acest sens, ai la indemana fie intrebuintarea unor teme vizuale recurente, de sezon, fie introducerea in schema decorativa a unor flori naturale. Va prezentam cele mai inspirate alegeri in materie de flori pentru locuinta dumneavoastra:

Orhideele – sunt cunoscute a alcatui cel mai mare grup de plante din lume. Florile vin intr-o varietate enorma de forme si culori. Orhideele sunt de un succes garantat atunci cand infloresc.

Violetele Africane – sunt flori compacte care sosesc, de asemenea, intr-o oferta extrem de bogata. Daca cresti un asemenea exemplar la tine in locuinta  asigura-te ca uzi planta in mod corespunzator. Violeta Africana are nevoie de umiditate si de un loc bine iluminat, dar nu sub razele directe ale soarelui.  Daca beneficiaza de o ingrijire exemplara, te poti astepta ca planta sa infloreasca toata durata anului.

Hibiscus – aceste plante sunt cunoscute in special pentru beneficiile pe care le ofera parului. Pe langa aceasta, mai sunt ideale pentru a fi crescute vara in interior. Hibiscus solicita caldura, multa lumina si umiditate iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intrega vara. Petalele sale pot concura fara probleme cu cele ale trandafirilor la frumusete. 

Crinii – Crinul este poate cea mai potrivita planta de vara pentru interior. Nu doar ca petalele sale albe sunt capabile sa atraga toate privirile ci si parfumul sau imbie intreaga incapere. Florile de crin au tendinta sa infloreasca la sfarsitul sezonului cald.

Bromeliaceae – este o familie bogata de plante cu flori. Acestea necesita o ingrijire minima, tolereaza o gama larga de intensitate a luminii si supravietuiesc chiar si in conditii de seceta extrema. Pentru a fi sanatoase ar trebui udate de doua ori pe saptamana.

 

Sursa foto

I. C.