Plantele din jardiniere - un `must have`

ghivece balconPlantele din jardiniere - un “must have” al sezonului

Indiferent ca locuim intr-o casa cu curte, ca avem terasa sau doar un balcon jardinierele si ghivecele se potrivesc de minune oriunde le-am aseza si transforma orice spatiu intr-o oaza de liniste cu multa verdeata.

Temperaturile de afara cresc semnificativ cu fiecare zi ce trece, iar pe piata au aparut din ce in ce mai multe specii de flori, care mai de care mai frumoase. Daca nu ati facut-o inca, este momentul sa pregatim jardinierele si ghivecele pentru sezonul de primavara vara si sa ne bucuram de minunatia naturii.

Cei care au avut flori si anul trecut si le-au adapostit in pivnita sau intr-un loc mai intunecat este momentul sa le scoata treptat la lumina, pentru ca acestea sa se trezeasca din somnul de peste iarna si sa-si recapete fortele si frumusetea.

Tot acum este perioada potrivita pentru a schimba sau pentru a mai adauga pamant florilor din ghivece si jardiniere. Daca pamantul deja existent in recipiente trebuie inlocuit in totalitate este bine de stiut ca plantei trebuie sa i se administreze ( dupa acest proces ) ingrasamant aproximativ 4 - 5 saptamani.

Plantele din jardiniere transforma orice balcon intr-un paradis verde. Pentru ca inca sunt fragile iar lastarii foarte sensibili exista pericolul ca plantele sa fie atacate de catre daunatori. In acest caz este indicat sa taiem sau sa rupem crengutele care cresc mult si se intind spre lumina, pentru ca ulterior sa se refaca si sa fie mai puternice si mai sanatoase. Acest lucru este valabil in special pentru muscate ale caror flori devin grele la un moment dat, iar crengutele firave nu vor putea sustine greutatea acestora.

Daca nu ati apucat sa curatati ghivecele si celalate recipiente in toamna, inainte de a le adaposti de vremea rea, este momentul sa o faceti acum. Muschiul, algele si iarba depuse pe suprafetele ghivecelor din lut trebuie indepartate nu doar din motive estetice. Curatarea acestora impiedica formarea daunatorilor si a bolilor care pot imbolnavi plantele. Pentru curatare avem nevoie de un burete aspru sau de o periuta, putin detergent si de apa calduta.

Incepand cu luna mai jardinierele si ghivecele cu plante pot fi scoase fara probleme pe terasa sau in gradina, in aer liber. Daca vremea este capricioasa si noptile sunt inca reci este bine sa mai asteptati pana dupa jumatatea lunii.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro