Cosurile cu flori suspendate – o solutie pentru gradinile de mici dimensiuni

Un spatiu mic nu ofera foarte multe posibilitati de amenajare, fie ca este vorba de terasa, balcon sau gradina. Iar atunci cand spatiul la sol nu este suficient, il extindem pe verticala. Cosurile cu flori suspendate reprezinta o modalitate interesanta de a exploata spatiul si pe inaltime, si ofera totodata un decor aparte gradinii.

Cosurile cu flori suspendate pot fi de un real ajutor pentru cei pasionati de gradinarit care nu dispun insa de un spatiu pentru a-si exercita pasiunea. Avantajul acestor decoratiuni este ca se pot agata in foarte multe locuri, pe tersae, balcoane, deasupra sau dedesubtul ferestrelor, de trunchiul unui copac, de un stalp.

Pe langa faptul ca spatiul la sol va fi mult mai aerisit, va exista si mai multa libertate de miscare, plantele putand si mutate ori de cate ori se doreste. Cosurile agatate cu lanturi detasabile sunt cele mai recomandate, ele permit plantarea cu usurinta fara a periclita plantele.

Daca doriti sa integrati cat mai bine aceste decoratiuni in gradina ar fi indicat sa optati pentru cosuri realizate din materiale naturale. Cosul nu este doar un element de sustinere al plantei, acesta contribuie prin model, material si culoare la realizarea decorului spatiului in care este amplasat. Exista o varietate de cosuri disponibile pe piata. Alegeti acel model care se potriveste cu decorul gradinii dar si cu floarea pe care doriti sa o plantati. Unele dintre cele mai frumoase sunt cele cu suport din fier forjat in diverse forme: inimi, colivii, etc.

Cele mai comune flori plantate in cosurile suspendate sunt petuniile si muscatele, dar puteti opta si pentru zinnia, clematite sau pentru iedera pitica. Alegeti soiuri de flori cat mai viu colorate si cat mai reziste la seceta. Plantele din cosurile suspendate au nevoie de mai multa atentie decat cele de la sol. In zilele caniculare, cosul trebuie mutat intr-un loc la umbra si udat cel putin o data pe zi.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro