Centralele Baxi

In cazul in care locuiti la bloc si v-ati hotarat sa achizitionati o centrala termica murala, trebuie sa stiti ca in mod legal intr-un apartament puteti instala doar o singura centrala si aceasta trebuie sa fie cu tiraj fortat (camera de ardere etansa cu evacuare fortata a gazelor arse prin ventilatie direct in exterior). In cazul in care locuiti la casa si aveti un cos de fum functionabil verificat in ultimele 30 de zile, puteti opta pentru o centrala cu tiraj natural (camera de ardere deschisa si evacuare naturala a gazelor arse prin racordarea la cosul de fum). Astfel pentru alegerea celei mai eficiente solutii si pentru o corecta proiectare a sistemului de incalzire, apelati la consultanta Centrelor de Asistenta Tehnica si Service, partenere Baxi.

Specialistii va pot oferi cea mai buna solutie pentru asigurarea confortului in locuinta dumneavoastra luand in calcul o serie de factori, cum ar fi suprafata locuintei, gradul de izolatie termica si suprafata elementelor vitrate (geamuri), precum si necesitatile de consum de apa calda.

Centralele termice murale sunt usor de exploatat, in general se regleaza numai parametrii ce tin de temperatura apei calde menajere, precum si de temperatura dorita in instalatia de incalzire.

Exista posibilitatea de a utiliza instalatii de incalzire in pardoseala, pentru majoritatea modelelor. In cazul caselor unde exista sisteme de evacuare cu cos de fum dar si prize de aer proaspat corect dimensionate , centralele termice care se instaleaza pot fi in varianta tiraj natural. In mod traditional amplasarea centralelor termice murale se face in bucatarie, intr-o debara apropiata de bucatarie sau pe un balcon inchis, spatii ce asigura acces la toate racordurile si facilitatile necesare functionarii corecte a centralei.

Toate operatiunile de instalare, punere in functiune, autorizare a functionarii, verificare tehnica periodica, service si reparatii trebuiesc facute de firme autorizate ISCIR si agreate BAXI Romania.

Incepand cu luna aprilie a anului 2004 BAXI a introdus o noutate absoluta pe piata romaneasca a centralelor termice: <> pentru toate produsele comercializate. Acest fapt este o noutate deoarece garantia maxima acordata in Romania este de 3 ani.

Totodata Romania este prima si singura tara in care produsele comercializate sub aceasta marca beneficiaza de garantie 8 ani. Acest termen reprezinta durata medie de viata a unei centrale termice.

Sursa: casasibiroul.ro