Chiuveta pe colt – o solutie pentru eficientizarea spatiului

Exista o multime de lucruri pe care le putem face altfel decat in mod obisnuit pentru o mai buna organizare a spatiilor interioare. De foarte multe ori raman spatii nefolosite, colturile in mod special. Aceste spatii lasate libere pot fi valorificate in mai multe moduri.

Coltul poate fi locul perfect pentru semineu, pentru o biblioteca sau pentru accesorii si decoratiuni. In bucatarie, in acesta zona poate fi montata o chiuveta pe colt. Acest model de chiuveta este potrivit pentru toate tipurile de bucatarii, de la cele mici si inguste, pana la cele mai spatioase.

Este posibil ca o astfel de chiuveta sa prezinte unele dezavantaje, iar unul dintre acestea ar fi lipsa luiminii naturale, avand in vedere ca cele normale sunt amplasate de obicei in apropierea ferestrei. Un alt dezavantaj al chiuvetei pe colt este ca masina de spalat vase nu poate fi amplasata imediat langa chiuveta.

Chiar daca nu ne ofera aceleasi avantaje ca cele normale, chiuvetele pe colt vin la pachet cu o multime de alte caracteristici benefice. Chiuveta este unul dintre cele mai des folosite elemente din bucatarie, iar pozirionarea ei pe colt o face foarte apropiata de toate celelalte zone de interes ale incaperii. De asemenea, vom dispune de un blat neintrerupt pe ambele laturi ale garniturii de mobilier. Astfel, pe una dintre laturi putem pastra obiectele electrocasnice mici, in timp ce pe cealalta o putem folosi pentru prepararea mancarii.

Daca amplasam chiuveta pe colt putem valorifica si spatiul ramas liber de deasupra cat si cel dedesubt. Sub chiuveta putem opta pentru un sistem de depozitare de colt, iar deasupra putem amplasa cateva rafturi pentru a depozita ustensilele de bucatarie. Cu o chiuveta pe colt nu vom castiga doar spatiu, vom avea si un design aparte.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro