Efecte care maresc spatiul intr-o locuinta

efect de spatiuO singura culoare, mai multe umbre

Chiar si incaperile mici pot fi zugravite in culoarea preferata, iar astfel diversele nuante aduc o schimbare pentru intrega imagine de ansamblu. Culorile deschise par ca maresc dimensiunea unui pbiect fata de cele inchise. Acest efect este in cazul amenajarii peretilor, al tavanelor si al podelelor exact invers.

Mobila joasa si tavanul deschis maresc spatiul

Daca suprafata pe care dorim sa o amenajam are o inaltime redusa, mobila joasa  compenseaza si echilibreaza proportiile. In cazul in care veti folosi culori deschise spatiul va parea si mai generos.

Alegeti nuante dintr-o singura paleta de culori

O amenajare colorata este plina de viata, dar pentru ca aceasta sa nu devina obositoare ar trebui folosite nuante din aceeasi gama de culori. Tonurile reci maresc incaperea, deoarece din punct de vedere optic dau senzatia de adancime.

Podeaua dintr-un singur material si o singura forma mareste spatiul

O pardoseala cu o culoare accesibila, calda si dintr-un singur material transforma camerele mici in unele mari. Cine doreste sa paseasca pe ceva moale, covoarele pe intreaga suprafata reprezinta solutia optima. Podeaua / covorul trebuie sa fie intotdeauna cu o nuanta mai inchis fata de perete. Pontul nostru: gri este o culoare neutra, foarte rezistenta cand este vorba de pete si de praf, fiind foarte usor de asortat cu alte tonuri.

Caloriferele vopsite in culoarea peretelui

Corpurile de incalzit dispar optic, daca au aceeasi culoare ca si peretele. O incapere mica devine astfel mai aerisita si mai ordonata.

Corpuri de mobilier inchise la culoare in bucatarie

Bucatariile mici par mai mari daca dulapurile care sunt asezate pe podea sunt mai inchise la culoare decat cele suspendate pe perete. Suprafetele care stralucesc, cele din metal, aduc un plus de culoare si de lumina in incapere.

Sursa foto

InCasa.ro