Creati o baie sigura pentru copii

 

Intr-o lume perfecta, tot ceea ce este bun pentru adulti ar trebui sa functioneze si pentru copii. Dar realitatea este ca baile traditionale sunt realizate sa functioneze pentru adulti. Cand intra in baie, copii se confrunta cu o multime de probleme de siguranta. Gandindu-ne la potentialele capcane care ar putea exista in baie din puctul de vedere al unui copil, ne putem da seama cum sa cream un mediu sigur si vesel pentru toata familia.

Usurati-le copiilor accesul la chiuveta prin instalarea uneia in perete cu cativa cm mai jos decat este cea pentru adulti. Ca sa fie si mai amuzant, luati una cu un model si un degisn foarte haios.

Daca aveti o baie dedicata copiilor, instalati o toaleta care sa se potriveasca acestora, nu mai inalta de 25 cm. Acestea sunt compatibile cu instalatiile standard, putand fi inlocuite cu unele normale atunci cand copiii cresc.

Puneti un scaunel mic langa cada ca cei mici sa poata sa intre si sa iasa usor din cada. Asigurati-va ca suprafata cazii nu aluneca si in nici un caz nu lasati copiii nesupravegheati atunci cand fac baie.

Nici podeaua nu trebuie sa fie alunecoasa, desi majoritatea arata foarte bine si se intretin usor. Aceste suprafete pot fi periculoase pentru cei mici. Alegeti o alternativa mai sigura ca vinilul sau covorasele.

Aceste mici masuri de siguranta vor ajuta copiii dumneavoastra sa fie mult mai feriti de pericole chiar si atunci cand nu sunteti dumneavoastra in apropierea lor.

    www.incasa.ro

04 Mai 2007

Nicoleta Oprea