Idei de depozitare pentru bai mici

 

Baile sunt cunoscute ca nu au mult sptiu de depozitare. Desigur, cateodata pot fi renovate, dar acest lucru este posibil daca aveti banii necesari si vointa de a va descurca cu o complicata munca de remodelare.

De obicei, o baie mica este ceva cu care trebuie sa va obisnuiti sa traiti, dar exista modalitati prin care aceasta poate fi mai tolerabila. Tot ce trebuie sa faceti este sa fiti inovativ si sa gasiti solutii care va permit s folositi fiecare centimetru de spatiu liber fara ca baia sa para dezordonata. Iata cateva idei creative si atractive care va permit o mai buna utilizare a spatiului liber din baie.

Etajerele pentru vin nu trebuie mereu sa tina vin. Atarnati una de perete si puneti pe ea prosoape impachetate. Nu numai ca prosoapele se potrivesc de minune in aceasta etajera, dar si ofera un aspect decorativ interesant baii. In plus, scoaterea prosoapelor din dulapuri va ofera spatiu in plus pentru depozitarea obiectelor mai mici.

Daca perdeaua de dus doar atarna in baie, este timpul sa o puneti in fuctiune. Cumparati o perdea de dus care are buzunare. Este locul perfect pentru depozitarea sapunului, buretilor sau lamelor de ras.

Instalati o vergea dubla pentru perdaua de dus, aceasta putand fi folosita in mai multe feluri. In primul rand poate fi folosita pentru a ascunde o perdea de dus cu buzunare. Puneti-o pe cea cu buzunare la interior iar spre exterior alta mult mai atractiva. Sau puteti sa va puneti prosopul pe ea cand faceti dus, daca nu este din acelea care s monteaza pe perete.

Daca aveti copii care adora sa faca baie cu multe jucarii, ganditi-va sa cumparati un saculet de spalat cu fir. Acesta va va permite sa adunati jucariile inca ude si sa le atarnati deasupra cazii ca sa se usuce. Apoi puteti sa ascundeti saculetul in dulap.

Inlocuind etajerele de prosoape cu unele care au polite suprapuse veti obtine mai mult spatiu. Unele dintre acestea au si carlige in care va puteti agata halatul de baie sau cateva prosoape in plus.

Cosuri, cutii sau alte dispozitive de depozitat similare sunt un mod bun de a pastra si a ascunde diverse obiecte pe rafturi. Cutiile pot fi vopsite ca sa se potriveasca cu decorul baii sau chiar etichetate cu continutul lor. In acest fel lucrurile nu vor mai sta aruncate peste tot la vedere.

Puteti cumpara cosuri care sunt facute sa atarne de bara de prosoape. Mai exista si niste cosuri cu clipsuri care se culiseaza pe orice tip de polita. Oricare dintre acestea doua va pot ajuta sa folositi zone care altfel ar ramane goale.

Sub chiuveta este spatiu care nu este intotdeauna folosit cum trebuie. Reparati aceasta problema cumparand polite care sa se potriveasca dulapurilor, si care sa aiba loc pe langa tevi. Majoritatea dintre acestea sunt ajustabile. Unele dulapioare au sertare sub polite, care va permit sa folositi aproape fiecare centimetru de spatiu.

    www.incasa.ro

09 Mai 2007

Nicoleta Oprea