Cum dati un aspect nou unui dulap de bucatarie

bucatarieIn cazul in care doriti sa schimbati aspectul unei incaperi modificand mobilierul va costa mult mai putin sa renovati decat sa cumparati altul nou. Sa luam exemplul unui dulap. In cazul acesta, partile interioare nu se observa. Asadar, din punct de vedere estetic, nu trebuie sa modificati decat suprafetele exterioare. Aceasta operatiune presupune schimbarea manerelor, adaugarea unor ornamente sau mulaje si vopsirea exteriorului. Prin urmare, puteti da o noua infatisare dulapului de bucatarie prin decorarea usilor. Aveti nevoie de: surubelnite, material de silicon, carpe, hartie mediu abraziva, ornamente perforate, fierastrau, bormasina automata, vopsea emulsie, vopsea spray, sipci subtiri de lemn, banda adeziva pe ambele parti.

Mai intai de toate desurubati usa dulapului de bucatarie si indepartati balamalele si manerele. Tineti cont de faptul ca majoritatea manerelor sunt fixate in suruburi introduse dinspre interiorul usii, iar pentru a le scoate trebuie sa puneti usa cu fata in jos. Dupa ce ati executat aceasta operatiune, intoarceti usa cu fata in sus si umpleti orificiile de fixare ale vechiului maner, iar dupa uscarea materialului de umplutura, slefuiti suprafata usii. Vopsiti apoi suprafata usii cu emulsie de vopsea sau cu vopsea in ulei - emulsia prezinta avantajul ca se usuca repede si ca puteti aplica doua straturi de vopsea in aceeasi zi. Asezati panoul ornamental pe suprafata usii si folositi-l pentru crearea modelului cu ajutorului tubului de vopsea. Inainte de a-l folosi agitate-l bine, apoi aplicati prin pulverizare doua straturi de vopsea cu o nuanta mai deschisa pe panou decat pe suprafata usii. Indepartati cu grija panoul ornamental prin ridicare, astfel incat sa nu intindeti vopseua.

Taiati sipcile care vor inconjura usa la dimensiunile necesare, dupa care potriviti marginile sipcilor astfel incat sa le puteti imbina la colturi. Vopsiti fiecare sipca prin pulverizare. Dupa ce se usuca vopseaua, aplicati in partea din spate a sipcii, precum si pe marginea usii decorate banda adeziva. Fixati apoi, prin apasare, sipcile la marginile usii, potrivindu-le la colturi. Atentie: dupa ce le aplicati aveti putin timp la dispozitie pentru a le pozitiona, deoarece adezivul se intareste foarte repede.

Marcati pozitia noilor manere, dupa care perforati usa si fixati manerele la locul lor. Reatasati balamalele si montati usa la dulapiorul de bucatarie.

Sa aveti spor!

Corina Dovinca
InCasa.ro