Sertarele si dulapurile in bucatarie

 

Nu exista o regula magica care sa spuna ca dulapurile de bucatarie trebuie sa nu fie situate la indemana. De fapt, dulapurile care atarna deasupra mesei dumneavoastra ar trebui sa aiba cca 122 cm de la podea, si aproximativ 30 38 cm deasupra mesei.

Daca aveti dulapurile instalate prea sus nu trebuie ca acest lucru sa fie un obstacol si a va impiedice sa va faceti treaba intr-un timp scurt. Nu trebuie neaparat sa inlocuiti dulapurile. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati cateva sfaturi simple ca sa le aduceti sau doar cee ce ele contin la indemana dumneavoastra.

In primul rand este bine sa mutati obiectele la care ajungeti greu. Depozitati tigaile, vasele pentru mixer sau in care amestecati mancarea si farfuriile in dulapurile care se afla sub masa. Puneti un cuier deasupra mesei din bucatarie si agatati in el tigai sau oale care se pot agata.

Luati-va un dulapior pe rotile. Depozitati in acesta obiectele pe care le folositi tot timpul. Mutati-l peste tot prin bucatarie ca sa aveti mereu la indemana ceea ce ati depozitat in el. Puneti un raft chiar sub ultimul raft al dulapului. Folositi acest spatiu ca sa depozitati lucrurile aflate in dulapurile suspendate.

Aceste mici sfaturi ar trebui sa va ajute sa aveti la indemana tot ceea ce aveti nevoie intr-un timp cat mai scurt si cu un minim de efort. Ca sa economisiti timp si effort este bine ca usile dulapurilor sa fie facute din sticla, ca sa vedeti unde ati depozitat diverse lucruri. Daca nu puteti schimba usile, atunci macar manerele. Cele in forma literei D sunt mult mai usor de apucat decat cele rotunde.

    www.incasa.ro

08 Mai 2007

Nicoleta Oprea