O bucatarie mai spatioasa si mai practica

             Aveti o bucatarie mica sau prea incarcata? Nu stiti cum sa le mai aranjati pe toate, la ce sa renuntati.

 Daca veti opta pentru o masa de mijloc multifunctionala veti castiga mai mult spatiu iar toate obiectele necesare vor fi la indemana. Aceasta masa va fi ca o adevarata insula in mijlocul bucatariei, ea poate fi simpla sau mai complexa, electrificata, cu aragaz si chiuveta incorporata, cu multe rafturi si sertare ba chiar si cu un mic frigider. Pentru cele mai elaborate este nevoie de spatiu suficient. Sunt foarte scumpe dar foarte practice. Unele au inclusiv suport pentru sticle si pahare si se pot transforma la nevoie intr-un bar perfect. Pot fi folosite si ca suprafata de gatit dar si de servit masa.

   

            Designerii creaza modele de bucatarii cat mai performante, compacte. Se pare ca bucatariile devin din ce in ce mai mari la fel si mobila de bucatarie.

            Cea mai simpla optiune este un corp de bucatarie cu suprafata plana, o masa cu sertare si blat de lemn deasupra. Mai nou desi simpla aceasta devine punct focal prin culoare sau forma.

            Un lucru e sigur, nu puteti amplasa oricum masa insula. In primul rand camera trebuie sa fie destul de mare pentru a va ramane spatiu in jurul ei pentru a va putea deplasa comod si pentru a avea acces la celelalte eloctrocasnice din bucatarie.

            Daca aveti spatiu foarte mult atunci va puteti orienta catre o piesa de mobilier cu margini rotunjite, cu doua niveluri de depozitare. Spatiul de acces intre mobila centrala si aparatura sau dulapurile de pe pereti trebuie sa fie de cel putin 1m. Distanta va trebui marita daca aveti masina de spalat vase sau frigider pentru ca trebuie luat in consideratie si deschiderea usilor acestora. Aria de miscare intre chiuveta, frigider si aragaz sau plita electrica este numita tehnic triunghi de aceea incercati sa nu obturati accesul la vreuna din ele atunci cand va instalati mobilierul insula.

  

            Daca doriti mobila insula poate fi mai inalta decat celelalte corpuri de mobilier si astfel o veti transforma in bar cu cateva scaune rotunde si inalte. Daca este mai putin inalta decat restul o puteti transforma in spatiu de servit masa. Daca este dotata si cu rotite poate fi usor mutata, iar daca este din corpuri separate poate fi usor remodelata in functie de necesitati. Blatul poate fi din lemn, metal adica aluminiu sau din plastic.

     

            Mobila centrala din bucatarie poate fi facuta in ton cu obiectele deja existente atat ca forma si culoare sau dimpotriva total contrastanta. Mobilierul contemporan, traditional poate fi o optiune pentru fiecare bucatarie.

 www.incasa.ro

Altheate

31 oct 2007