Cum decoram o camera cu tavan inalt

Decorarea interioarelor cu tavane inalte implica o doza mare de creativitate. Amenajarea unei astfel de incaperi nu este mai dificila decat a unei camere de dimensiuni obisnuite, trebuie doar sa alegeti schema de culori, mobilierul si iluminatul ambiental potrivit.

La fel ca in arta si fotografie, impartiti vizual peretele in trei parti egale atunci cand decorati, pentru a va garanta echilibrul si in cele din urma, succesul. Privind de jos in sus, incercati sa va imaginati camera ca avand trei niveluri de design diferite.

Primul nivel il puteti decora cu lambriuri, pe al doilea cu tablouri, iar pe al treilea il veti lasa asa cum este. Acesta este doar un exemplu aleator, posibilitatile de decorare fiind nelimitate. Mobilierul va fi, de asemenea, plasat in treimea inferioara. Folositi-va de acesta si creati puncte focale in incapere pentru a diminua senzatia de intimidare pe care o da tavanul inalt.

Tavanele inalte dau senzatia de spatiu, iar incaperea poate fi perceputa mai degraba o sala decat o camera de zi. Astfel, pentru ca spatiul sa devina unul confortabil, trebuie sa aducem vizual plafonul mai jos. Acest lucru il putem face cel mai bine cu ajutorul culorilor. Tavanul va parea mult mai aproape atunci cand acesta este pictat in culori mai intunecate decat peretii.

Grinzile decorative sunt, de asemenea, potrivite pentru tavanele inalte si pot reduce acest efect. Culorile si modelele folosite la nivelul peretilor au acelasi efect asupta inaltimii camerei precum dungile orizontale. Acestea extind spatiul vizual si sunt foarte atractive.

De asemenea, puteti picta un singur perete intr-o culoare indrazneata, iar astfel tavanul si celelalte ziduri nevopsite se vor conecta automat la un nivel diferit. Tapetul si vopseaua nu trebuie sa fie aplicate insa si la marginea plafonului. Atunci cand decoram o incapere cu tavan inalt, picturile nu sunt doar optionale, ele sunt o necesitate. Acestea adauga viata, eleganta si noblete, iar in scopul de a reduce aspectul de ziduri inalte, amplasati-le la nivelul ochilor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro