Combinatii uimitoare de culori pentru un design interior modern

V-ati decis asupra unei culori pentru camera de zi, bucatarie sau dormitor, dar apare intrebarea: ce culoare de accent ar trebui sa folosesc? Poate ca ati auzit cat de bine merg impreuna galbenul si rosul, sau poate aveti doua culori preferate, dar nu sunteti sigur cum va arata acesta combinatia in camera dumneavoastra.

Culorile nu merg combinate oricum, la intamplare. Si in cazul in care dorim sa realizam un decor nonconformist folosind culori indraznete, puternice, trebuie sa avem grija ca rezultatul sa nu fie unul coplesitor. Schema de culori trebuie sa fie una echilibrata, care sa ofere confort privirii, nu sa o oboseasca.

Paleta cromatica este si cea care armonizeaza incaperea si uneste piesele existente in decor. Tot cu ajutorul culorilor putem sa accentuam anumite zone din locuinta pe care dorim sa le punem in valoare. Conform ultimelor tendinte, se folosesc culori luminoase. Acestea pot fi folosite in orice stil de design interior, de la cel rustic pana la stilul modern minimalist. Combinatiile de culori luminoase pot accentua caracteristicile arhitecturale ale casei tale, pot crea accente uimitoare la nivelul peretilor si pot scoate in evidenta decorul camerei.

Daca incaperea este una spatioasa puteti folosi combinatii de culori calde, precum rosu si orange. Pentru a evita incarcarea spatiului si pentru a mai tempera putin din intensitatea culorilor folositi aceste nuante cu moderatie, in combinatie cu alb sau alte culori neutre. Daca doresti sa beneficiezi de un spatiu cu un nivel de luminozitate crescut opteaza pentru o combinatie de culori specifica zonei scandinave. De exemplu, alb si albastru, o combinatie de inspiratie marina ce confera o atmosfera linistitoare si, totodata, o stare de racoare.

La fel de impresionante sunt combinatiile de alb si rosu, alb si negru si alb si verde deschis. Daca dispuneti de incaperi mari, puternic iluminate, puteti incerca si o combinatie de culori indraznete, si anume portocaliu si negru. De obicei aceasta varianta este destul de evitata pentru ca e foarte usor sa se obtina un ambient apasator. La fel de indrazneata poate parea o combinatie formata din culorile curcubeului. Acestea fac camera mai luminoasa si creaza o atmosfera tinereasca. Tonurile de pamant si cele neutre vor fi mereu in tendinte. Folosite impreuna va rezulta un ambient unificat, dar monotonia va putea fi evitata integrand in decor cateva elemente in culori contrastante.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro