Cum sa construiesti o banca in jurul unui copac

Atunci cand ne amenajam gradina ne gandim cum sa gestionam cat mai bine spatiul pe care il avem la dispozitie pentru a putea dispune de cele mai frumoase flori dar si de cele mai inspirate decoratiuni.

O gradina mica nu ofera foarte multe posibilitati de amenajare dar, si atunci cand spatiul este limitat, se pot gasi solutii dintre cele mai inspirate.

De exemplu, daca dorim sa avem in gradina o zona in care sa ne putem relaxa, cum ar fi un foisor, dar spatiul nu permite o astfel de structura, o bancuta de copac poate fi un loc confortabil in care sa ne odihnim. Ne putem bucura astfel si de umbra copacului dar si de confortul unui loc amenajat chiar de noi.

Banca se construieste relativ usor, pana si cei mai nepriceputi se pot descurca daca urmeaza pasii prezentati mai jos. In primul rand masuram diametrul copacului la inaltimea la care dorim sa fie sezutul bancii. Daca pomul este unul matur, mai adaugam 15 cm si 30 de cm daca este vorba despre un copac tanar care urmeaza sa mai creasca.

Banca de copac va avea forma unui hexagon, astfel, vom avea nevoie de sase scanduri mai mici, cele dinspre trunchiul copacului. Cu cat inaintam spre exterior fata de trunchi, scandurile vor fi mai mari. De preferat ar fi sa existe trei scanduri pe fiecare latura a hexagonului. Toate scandurile vor fi taiate la un unghi de 30 de grade.

Urmatorul pas este sa facem piciorusele. Picioarele constau in 12 bucati de lemn taiate in functie de inaltimea bancii, imbinate intre ele cu holsuruburi prin suprapunere. Urmeaza apoi sa imbinam scandurile din platforma de sezut cu piciorul cu ajutorul unor holsuruburi. Vom prinde astfel doua din cele sase laturi intre ele. Le plasam apoi in jurul copacului astfel incat sa formeze hexagonul complet. La final se monteaza spatarele bancii.

Folosind un adeziv puternic, asaza placi taiate in dimensiunile fiecarei sectiuni de sezut la acelasi unghi de 30 de grade, pe toata circumferinta copacului. Pe timp de vara, cand vremea este frumoasa, poti face bancuta mult mai confortabila cu cateva pernute decorative.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro