Cum sa obtineti un dining formal si familiar

diningroomPentru multe locuinte care au un dining formal si familiar, flexibilitatea de a petrece timpul in mod placut si de a lua masa in doua spatii separate reprezinta o optiune minunata. Pentru acei proprietari care au un singur spatiu de dining si trebuie sa jongleze intre cum sa faca dintr-un spatiu familiar unul suficient de formal pentru a organiza mese oficiale sau dintr-unul formal unul potrivit pentru masa de zi cu zi, exista cateva schimbari care trebuie avute in vedere. Din fericire, sunt trucuri creative care va pot ajuta sa transformati locul de dining astfel incat sa satisfaca cele doua necesitati.

Evaluati stilul familiei dvs.: cea mai mare provocare in incercarea de a obtine un dining versatil o reprezinta evaluarea stilului de viata, respectiv a modului in care membrilor familiei dvs le place sa se distreze si sa ia masa. Daca faceti parte dintr-o familie careia ii place sa organizeze cine formale in fiecare duminica atunci este cazul sa optati pentru o masa mare cu o aripa basculanta centrala, care poate fi indepartata atunci cand masa nu serveste unui eveniment de acest fel. Daca, in schimb, membri familiei dvs obisnuiesc sa ia mese frugale, iar formalitatea nu constituie stilul dvs de viata, atunci simplitatea poate lua locul complexitatii.

Acordati atentie scaunelor: credeti sau nu diferenta dintre un set de scaune si un altul poate determina caracterul formal sau informal al unei camere. Scaunele cu spatar inalt sau cu tapiterii diverse vor imprima in mod instantaneu un caracter formal masei din dining. Daca preferati varinata familiara folositi scaune mai mici, cu spatare mai scurte, din materiale jucause, precum: metal, lemn sau chiar plastic.

Alternati decorul din jurul diningului: fara a va atinge de scaune sau de masa, folositi un decor jucaus in preajma locurilor in care stati: sfesnice sau fete de masa din olanda sau din panza de in, pentru a imprima un aspect formal sau unul natural decorului. Daca doriti ca intr-o seara sa va distrati, o fata de masa din olanda, cateva sfesnice atractive, portelanuri chinezesti, o piesa centrala va pot transforma masa intr-un festin. Pentru o cina obisnuita in familie folositi, mai degraba, covorase din tesaturi naturale, vesela incasabila si un decor vioi pentru ca cei dragi sa se simta confortabil.

Alegeti culorile care se potrivesc stilului dvs de viata: pentru un dining neoficial optati pentru tonurile luminoase si mate, pentru a imprima un aer relaxant decorului. Daca preferati un aspect formal, aveti in vedere utilizarea unor nuante mai inchise, cum ar fi: visiniul, ruginiul sau portocaliul ars. In cazul in care doriti sa aveti o camera versatila optati pentru neutre: bejuri, maro-cafeniu, gri, alb sau negru, care va vor ajuta sa echilibrati spatiul. Cu cat mai adaptabila va fi camera de luat masa, cu atat mai placut va fi timpul petrecut acolo.

Un dining versatil care poate trece de la formal la informal este idel pentru proprietarii de locuinte. Abilitatea de a modifica decorul pe baza stilului dvs de viata, a modului in care va distrati si a felului de a fi de zi cu zi al membrilor familiei dvs este esentiala in intentia de a va simti confortabil in propria casa.

Sursa
foto

Corina Dovinca
InCasa.ro