Defineste-ti stilul

StilCand achizitionezi diverse obiecte pentru a-ti decora casa, acest lucru poate deveni extrem de frustrant. Motivul? Nu stii ce anume vrei. Uneori cumperi ceea ce-ti pica in mana, numai pentru ca esti extenuat dupa o cautare indelungata. Odata ajuns acasa constati ca alegerea nu a fost cea potrivita. In acest caz ai nevoie de o clarificare a propriilor nevoi. Defineste-ti stilul, informeaza-te si cauta sa intelegi care sunt regulile de baza ale amenajarii interioare.

 

Mergi intr-o librarie si rasfoieste toate revistele sau cartile din domeniul decoratiunilor interioare: vizualizeaza indelung fotografiile interesante, ia-ti notite. Sunt magazine gen Ikea, care iti ofera modele de camere amenajate si decorate, deja. Fii atent la detalii si incearca sa iti formezi o idee despre cum ai vrea sa arate propria casa. Oferta este variata. Ai nevoie numai putin timp si concentrare.

 

Mai intai de toate trebuie sa ai in vedere faptul ca stilurile decorative se impart in cateva categorii distincte, care au anumite caracteristici:

- Traditional este stilul formal, elegant si opulent, bazat pe materiale bogate si mobilier din lemn de cires sau palisandru;

- Rustic: stilul antic, avand ca elemente componente lemnaria din pin, colectiile de obiecte de arta; acest stil confera un sentiment primitor de caldura si familiaritate;

- Contemporan: stilul dramatic, bazat pe liniile clare, drepte; foloseste elemente de impact prin linie sau textura, materialele lucioase, contrastele tari; combina patternurile cu texturile.

- Romantic: stilul elegant-vaporos, care are la baza materiale usoare, dantelate; imbina lemnul cu materiale textile fine, cu imprimeuri bogate; foloseste culori de pamant pe un fond bej, pentru a conferi spatiului o nota de intimitate;

- Oriental: stilul nobil, care imbina piesele exotice cu finisajele naturale, texturile rafinate si culorile dramatice;

- Occidental: bazat pe culori de pamant, tesaturi, artifacte;

- Eeclectic: stilul mixt, o combinatie intre oricare dintre stilurile de mai sus.

 

Cunoscand aceste lucruri de baza iti va fi mult mai usor sa alegi elementele componente pentru a-ti decora casa. Orienteaza-te asupra unui stil decorativ care te caracterizeaza si cauta sa acumulezi cat mai multe informatii in ceea ce priveste acest stil. Mergi in mai multe magazine, care prezinta decoratiuni specifice stilului ales, pentru a avea cateva puncte de reper. Apoi alege-ti mobila, culorile si accesoriile potrivite.


www.incasa.ro

05.05.2008