Impachetarea lucrurilor pentru mutare

impachetarea3 greseli fundamentale pe care le facem atunci cand ne mutam

Mutatul lucrurilor dintr-o locuinta in alta si impachetatul lor nu pare la prima vedere atat de dificil, daca ne gandim ca totul va fi asezat in cutii si saci si transportat ulterior in noua locatie. Totusi, seara, inainte de a parasi vechea locuinta, ne vin in minte urmatoarele intrebari: “Oare am strans tot? Am asezat obiectele sensibile in locuri sigure, astfel incat sa nu se sparga?” Daca totul este impachetat sau ne gandim la diverse lucruri si nu stim de unde sa le luam sau prin ce cutii a fost ascuns.

Noi va ajutam cu idei pentru ca aceste probleme sa nu mai apara. Avem nevoie doar de rabdare si de o organizare riguroasa pentru a ne strange lucrurile si a le aseza in cutii spatioase, pe care sa lipim etichete. Iata cele mai frecvente greseli care se fac si care ne transforma procesul de mutare intr-un adevarat cosmar:

1. Criza de timp si lipsa cutiilor pentru depozitare

Impachetarea lucrurilor din locuinta dureaza mai mult decat ne asteptam, astfel pentru a nu intra in criza de timp trebuie sa alocam aproximativ o jumatate de zi (uneori chiar mai mult) pentru eliberarea unei singure incaperi.

Pe langa timpul necesar, care daca este prea putin poate deveni un mare factor de stres, trebuie sa ne pregatim si materialele necesare: cutii, folii din plastic si de protectie pentru obiectele sensibile, hartie sau polistiren. 

2. Impachetarea hainelor si a lucrurilor din dressing

De fiecare data cand facem ordine in dressing ne minunam de cat de multe haine avem, iar atunci cand trebuie sa ne mutam nu stim unde sa mai punem atatea pulovere, pantaloni, camasi, costume, rochii, etc. Estimarea gresita a numarului cutiilor in care vor fi depozitatea acestea poate cauza neplaceri, iar ca sa nu ne trezim cu casa plina de piese vestimentare si de alte accesorii scoase de pe rafturi sau din sertare si sa nu stim ce sa facem mai repede, este indicat sa avem la indemana recipientele necesare, iar astfel totul va fi scos din dulap si asezat direct in acestea.

3. Impachetatul haotic

Bineinteles ca nu putem aseza maruntisurile - CD-urile, cartile, revistele, etc - intr-o ordine perfecta, insa pentru a evita haosul total si pentru ca nervii nostri sa nu fie intinsi la maxim atunci cand cautam ceva, este bine ca pe cutiile in care se afla acestea sa lipim etichete.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro