Lumanarile – decoratiuni simple si de efect

Cu siguranta pe multi ne incanta jocul de umbre, parfumul, starea de relaxare si de calm data de lumina lumanarilor. Lumanarile sunt cele mai placute si accesibile produse de ambianta. Ele sunt frumoase, uneori chiar magice, dand casei culoare si mireasma.

Lumanarile decorative pot reprezenta un element de finisare pentru orice design interior, fie modern sau traditional, aducand o nota de eleganta si rafinament incaperii. Folosite de mii de ani, lumanarile au incantat cu lumina lor de la cele mai impunatoare castelele din timpurile medievale pana la simplele locuinte ale oamenilor de rand.

Acestea au fost utilizate in scopul iluminarii incaperilor dar si ca simbol de legatura intre oameni si divinitate. Astazi, lumanarile joaca un rol important in decorarea locuintelor. In magazine se gasesc lumanari de toate formele, dimensiunile, in culori si arome diferite.

Daca doresti ceva mai special, un model aparte, poti opta pentru lumanarile handmade. Cu siguranta vei gasi multe modele care sa te incante. Fiecare lumanare este facuta de mana. Aroma si culoarea sunt atent alese, astfel rezulta un produs de calitate proiectat cu meticulozitate si bun gust. Astfel de lumanari sunt adevarate opere de arta, fiecare avand o semnificatie aparte. Cu putina indemanare, iti poti crea singur propriile lumanari. Confectionarea lumanarilor decorative este o activitate placuta, accesibila, relaxanta, si de ce nu, distractiva.

Iti pune le incercare atat imaginatia cat si simtul artistic. Rezultatul poate fi o lumanare frumoasa, obiect util sau ornamental. Poti sa faci lumanari de diverse forme si marimi, pe care sa le ornezi dupa bunul plac. Pentru decorare ai o infinitate de obtiuni: boabe de cafea, scoici, pietricele, nuci, etc. Decorul astfel obtinut poate fi pus in valoare si de suportul pe care este amplasat.

Suporturile de lumanari sunt folosite pentru a preveni scurgerile de ceara pe diversele suprafete unde sunt asezate, dar au si o importanta estetica. Aceste pot avea la randul lor forme diferite si pot fi realizate din materiale simple precum sticla, fier forjat, sau pretioase ca argintul si aurul. Lumanarile mici, plutind intr-un vas cu apa pot fi plasate in diverse locuri din casa pentru a crea o atmosfera relaxanta. Cele lungi, puse in suporturi de metal dau o nota eleganta si distinsa unei seri petrecute in liniste, sau la o cina mai deosebita. O lumanare aprinsa trezeste emotii, aduce o stare de magie, armonie si caldura.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro