Decoratiuni interioare – rame foto

In designul interior fiecare detaliu conteaza. Nimic nu este pus la intamplare, mobilierul si decoratiunile interioare fiind atent alese in functie de anumite criterii ce respecta un stil de design interior.

La prima vedere alegerea decoratiunilor pare simpla, de cele mai multe ori acestea fiind privite drept mici amanunte nesemnificative. De fapt, decoratiunile dau viata si caldura spatiului in care traim si ne reflecta in acelasi timp personalitatea in functie de modul de aranjare si de armonia pe care acestea o creaza cu celelalte obiecte.

Cele mai potrivite accesorii decorative care se integreaza in orice decor sunt fotografiile. Fie ca vorbim de aquarele, desene, colaje, picturi sau poze inramate, acestea pot fi plasate pe seminee, noptiere, pe rafturile unei biblioteci si de ce nu, pe perete. O atentie deosebita trebuie sa acordam si ramei care le incadreaza deoarece, dincolo de utilitatea lor, ramele foto indeplinesc si un rol decorativ.

Realizate din lemn, metal sau din plastic, in culori neutre sau vesele, cu flori sau figurine, in forme clasice sau deosebite, ramele foto pot accesoriza placut o incapere. Dar pentru ca rezultatul sa fie cel dorit, alege o tema adecvata de culori care sa sustina imaginea, si, de asemenea, sa se potriveasca cu mobilierul incaperii. Imaginele cele mai bune, potrivite pentru zona livingului, sunt pozele de familie. In camera de zi pot fi agatate pe perete portrete mari, in rame de epoca sau, de asemenea, putem alege colectia de rame vintage si ramele pentru tablourile colaj.

Pe hol sau pe colidoarele de tecete, daca spatiul ne permite, putem sa realizam o galerie foto care sa ocupe un perete intreg. Aceasta modalitate de amenajare a unui interior presupune un numar considerabil de fotografii. Un aranjament asimetric al acestora va duce la un aspect placut si neconformist. Ramele foto de dimensiuni diferite vor fi asezate pe perete astfel incat sa nu depaseasca suprafata mobilei, iar intre ele sa fie pastrata o distanta egala. Pentru acest aranjament folositi atat fotografii cat si rame alb-negru. Combinatia este una clasica, ce nu se va demoda de-a lungul timpului, si care se potriveste oricarui stil de design interior.

Pentru un aranjament simetric ramele trebuie sa aiba aceeasi dimensiune si aceeasi culoare. La fel ca si rama, si fotografiile expuse trebuie sa indeplineasca anumite criterii. Cromatica, o anumita tema, precum si detaliile din poza sunt importante in alegerea acestora, mai ales daca vrem sa realizam o galerie foto. Pentru a da dinamism incaperii folositi fotografii colorate, cele in nuante neutre va oferi camerei o stare de calm, de relaxare.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro