Decoratiuni pentru podea - covoare din piele

Covoarele mari, care acopera intreaga suprafata a camerei nu mai prezinta de mult interes. Calitatea si diversitatea materialelor folosite la realizarea pardoselelor au dus, in ultimul timp, la renuntarea la covoare, cel putin la cele de mari dimensiuni.

Specialistii in domeniu ne recomanda insa sa nu renuntam definitiv la ele, deoarece, pe langa faptul ca au foarte multe avantaje practice, prezinta si un rol decorativ important.

Covoarele pot schimba radical aspectul unei incaperi. Acestea pot delimita diferite zone ale unui singur spatiu si, impreuna cu celelalte elemente de decor, intregesc stilul de amenajare.

Modelul, materialul din care este realizat, dimensiunea si culoarea sunt doar cateva elemente de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam un covor. Daca dorim sa folosim covorul ca element central al camerei trebuie sa optam pentru un model si un material care sa iasa in evidenta.

Practice si cu un potential decorativ crescut, covoarele din fibre naturale urca in topul preferintelor. Covoarele din piele sau blana dau o nota de originalitate si eleganta ambientului, iar aspectul lor vintage nu creaza o problema. De exemplu, un covor din piele de vaca in nuante pamantii va imbunatati semnificativ aspectul estetic al unei incaperi in care este prezent un mobilier din piele sau din lemn. Covoarele din piele de vaca sunt, in esenta, foarte rezistente. Acestea pot fi amplasate chiar si in incaperile cu trafic intens.

Covoarele din piele nu atrag si nu retin praful asemenea celor din fibre sintetice. De asemenea, intretinerea tesaturilor din fibre naturale nu reprezinta o problema, acestea se perie de-a lungul fibrei sau se aspira. Petele umede, inca proaspete, de vin rosu, suc de fructe sau cafea, se pot inlatura imediat, stergandu-se cu un burete sau cu o carpa curata. Culoarea, durabilitatea, moliciunea si intretinerea usoara fac ca un astfel de covor sa fie potrivit pentru orice tip de amenajare.

Sursa foto

A.I.

Incasa.ro