Decoratiuni tipic masculine

             Mai intai de orice casa unui barbat este un castel, o fortareata care se apara impotriva influentelor feminine. Fiecare casa poarta amprenta personalitatii proprietarului sau.

            Culorile preferate de un barbat, mai ales necasatorit, sunt culorile maro, verde, negru, rosu burgund. Aceste culori grele confera oricarei camere un aer de siguranta.

            Lemnul este foarte important in decorarea casei unui burlac pentru ca lemnul reprezinta caracterul drept, viguros, puternic. Lemnul este prezent fie prin lambriuri, mobila in sine, parchet, barnele tavanului. Detaliile incrustate nu trebuie sa fie prea elaborate ci mai degraba simple, geometrice si cat se poate de subtile.

            Ca baza pentru dcor sunt preferate suprafetele plane, neincarcate, astfel veti gasi mese, rafturi ba chiar si peretii fara prea multe accesorii. Pentru majoritatea barbatilor pernele decorative sunt total nefolositoare.

            De exemplu peretii sunt pentru a atarna un ceas, pentru rafturi cu carti, masuta de cafea este folosita pentru a manca sau pentru a depozita ziare, reviste ba chiar si pentru a odihni picioarele. In casa unui barbat veti gasi multe amintiri personale de genul trofeelor, medaliilor, diplomelor, fotografii de calatorie si ceremonii, dar mai ales colectii.         

            Mobila unui burlac va fi intotdeauna mare si foarte confortabila, adica o sofa generoasa unde se poate citi sau chiar dormi. Veti gasi multa piele la mobila, la sofa, la scaune. Masa va fi una din lemn masiv sau din fier forjat si blat de sticla. Lampile simple si in culori alb sau bej sunt preferate.

            Pentru cei cu o casa mare este imperativ sa aibe un semineu care devine imediat centru de atractie al camerei si-i confera un pic de caldura si intimitate.

            Pentru cei studiosi biblioteca este cea mai importanta camera in care tin pretioasele carti catalogate minutios si chiar obsedant de ordonat. Unii au camere speciale unde isi tin colectiile preferate.

    

            Un lucru e cert, in casa unui barbat singur veti gasi foarte multe electronice de ultima generatie, fie ca este vorba de un televizor plat imens sau de un homecinema performant dotat inclusiv cu ecran mobil. Nici computerul sau laptopul nu va lipsi din aceasta casa. La loc de cinste va sta mereu telecomanda unui aparat preferat.  

      
 

            Dormitorul va fi sigur in nuante de maro ciocolata sau in tonuri de albastru. Dormitorul este foarte important pentru un barbat nu numai pentru ca aici se odihneste dar si pentru ca aceasta camera poate fi impartita si cu o femeie. Aici veti gasi draperii lungi si groase, materiale textile moi si vopsite discret. Dar cu siguranta vor exista iar multe electronice, insa discret aranjate intr-un colt al camerei.

       

Bucataria este privita si ea cu atentie, pentru ca de ce sa nu recunoastem, cei mai buni bucatari sunt barbatii. Daca este cat mai aerisita cu atat mai bine. Un mini bar va fi intotdeauna la loc de cinste. Culorile mobilei vor fi evident inchise.

   

        

Baia este vazuta drept loc pentru dus, toaleta, un loc foarte personal.  De obicei este simpla, fara prea multe accesorii, in schimb va fi mereu bine luminata. Nuantele vor gri, verde sau albastru, uneori negru. Vor fi intotdeauna multe prosoape.

        

   

            www.incasa.ro

Altheate

05 nov 2007