Sfaturi pentru un decor minimalist

amenajare modernaCasele decorate in stil minimalist au o popularitate in continua crestere in zilele noastre. Aspectul ordonat si curat al unei locuinte este pe cat de atragator pe atat de dificil de realizat, mai ales in cazul in care casa este locuita de mai multe persoane si nu exista suficient spatiu pentru toate lucrurile acestora. O amenajare precisa poate reprezenta cheia rezolvarii acestei probleme.

Un loc pentru orice - acest concept reprezinta ceea ce foarte multi proprietari ar vrea sa transforme in realitate in casele lor. Decorul interior minimalist pentru locuinte poate necesita aplicarea unor idei abile, deorece cuvantul minimalist defineste orice este mai putin. Posibilitatea adoptarii unui decor interior minimalist este aceea de a proiecta un perete care sa contina acele lucruri care ar putea perturba zona de trafic a spatiului si de a alege un compartiment secret. Televizorul este probabil unul dintre lucrurile care se preteaza a fi introduse in acest compartiment asa-zis "secret", care poate fi deschis ori de cate ori este necesar. O alta sugestie in legatura cu televizorul este aceea de a cumpara un ecran plat si de a-l monta pe unul dintre peretii camerei. Peretele pe care va fi montat televizorul necesita o caracteristica importanta, si anume: aceea de a permite ascunderea cablurilor. In caz contrar, toate acele fire atarnate inestetic vor strica aspectul incaperii.

Barul cu bauturi poate fi, de asemenea, incorporat intr-un compartiment care sa dubleze peretele sau poate fi vopsit in aceeasi culoare cu cea a peretelui, pentru a se confunda vizual cu acesta. Exista si alte elemente care pot fi ascunse, cum ar fi: o biblioteca, un frigider sau chiar o soba.

Pentru un decor interior minimalist, culorile canapelelor pot fi aceleasi cu nuantele schemei cormatice generale a locuintei. Peretii albi si mobilierul alb creaza un aspect armonios care pare mai putin aglomerat si mai minimalist. Decorarea casei in aceeasi culoare creaza aparenta de unitate.

Decorul interior minimalist trebuie sa contina putine diviziuni, pentru a crea un spatiu larg deschis sau iluzia unui spatiu generos. De asemenea, cu cat exista mai putine elemente decorative pe pereti cu atat incaperea va avea un aspet mai minimalist. Spatiile decorate in acest stil ar trebui sa contina o imagine de fundal simpla sau decorul peretelui principal sa aiba un aspect curgator.

Crearea unui spatiu interior minimalist trebuie sa se potriveasca cu stilul de viata al proprietarului. Este putin probabil ca unui individ caruia ii place sa straga o multime de lucruri marunte sa i se potriveasca acest tip de decor. Oamenii care isi doresc un interior minimalist trebuie sa se gandeasca ce fel de caracter au si cel fel de viata duc inainte de a-si decora locuintele.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro