Decoreaza cu lumina si culoare - corpuri de iluminat colorate

Sa ne imaginam o lume in alb si negru. Ar fi anost si deprimant. Culorile fac parte din viata noastra, ne stimuleaza creativitatea, au influenta asupra starii noastre de spirit si evidentieaza atitudinea noastra fata de viata si fata de cei din jur. In alte cuvine, culorile pe care le folosim atat in vestimentatie cat si in design-ul interior ” vorbesc” despre noi.

O casa care te binedispune si care iti da o doza de optimism si inspiratie este cea in care culorile exista, si in care acestea sunt combinate armonios, cu bun-gust. Pornind de la elementele de baza, cele de mari dimensiuni, precum peretii, covorul si tapitaria pieselor de mobilier, pana la cele mai mici elemente de decor, trebuie sa existe un numitor comun, ceva care sa le tina impreuna, si aceea este culoarea.

Cea mai simpla metoda de a adauga culoare intr-o camera este folosirea corpurilor de iluminat colorate. Acestea merg folosite in orice incapere, mai ales in dormitor si living. Multi dintre noi mai pastram inca acele lampi si lustre vechi, care s-au cam demodat. Ar fi cazul sa renuntam la acestea in favoarea corpurilor de iluminat colorate care sa aiba si un design modern.

Daca avem posibilitatea sa le achizitionam inainte sa vopsim peretii si sa alegem culoarea mobilierului ar fi cel mai bine, deoarece lumina oferita de corpurile de iluminat colorate difera de cea oferita de cele simple. Culorile par diferite din cauza reflexiilor date de obiectele din apropiere, iar aceeasi culoare poate parea mata sau poate avea un finisaj lucios. Daca doriti sa decorati camera folosind mai multe corpuri de iluminat colorate este mai usor sa achizitionati un set intreg decat sa alegeti corpuri de iluminat diferite care pot strica design-ul incaperii.

O importanta deosebita o prezinta si forma acestora. Cele mai simple forme dar cu un impact vizual puternic sunt corpurile de iluminat colorate conice, patrate, rotunde si triunghiulare. Chiar daca la prima vedere par a fi accesorii fara prea mare importanta estetica, amplasate intr-un decor corespunzator, indeplinesc un rol estetic si functional impresionant.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro