Obiecte de iluminat inedite

Lampa iederaInventivitatea specialistilor in decoratiuni interioare este fara margini. Obiectele de mobilier sau cele decorative depasesc scopul functional si devin obiecte de arta, purtand fantezia pe inalte culmi. Formele uzuale sunt reinterpretate, materialele sunt combinate in cele mai neobisnuite moduri, contururile depasesc orice tipare. Pentru exemplificare va vom prezenta in continuare cateva obiecte de iluminat, ingenios lucrate.

 

Lampa iedera

Lampa iedera, creatia Izabelei Cichecka si a Marcelei Kawka poate fi considerata un obiect organic, deoarece combina in mod creativ materiale diferite: dispozitivul de fixare luminos (LED) si planta decorativa naturala. Lampa este practic "sadita" intr-un ghiveci plin cu pamant, alaturi de planta, care creste de jur in prejurul dispozitivului. Lumina penetreaza astfel printre frunze, producand efecte interesante. Mai mult decat atat, suportul luminos are o structura modulara, permitand modelarea si directionarea plantei in timpul cresterii.

 


Lampa cub rubik
Lampa in forma de Cub Rubik

De o popularitate covarsitoare in anii '80, cubul inventat de profesorul maghiar Erno Rubik, este pus in valoare intr-un mod ingenios de designerul Eric Pautz, dupa mai mult de doua decenii. Lampa este disponibila in doua versiuni: colorata si transparenta. Pentru cei care prefera stilul minimalist, varianta transparenta este cea potrivita. Insa farmecul este dat de combinatia de culori obtinute prin intoarcerea  fiecarei fete si de efectele de lumina obtinute. Este, probabil, singura varianta de cub Rubik pe care "jucatorii" prefera sa nu o rezolve niciodata.

 




Lampa lichidaLampa lichida

Ultima piesa prezentata in acest articol se adreseaza extravagantilor, fiind un obiect mai bizar, potrivit stilului contemporan. Imaginea oferita de lampa lichida este similara celei a unui pahar de lapte rasturnat (varianta alba) sau a sangelui prelins pe o suprafata (varianta rosie). Obiectul este sustinut de un suport sub forma unui lichid inghetat, care se scurge pe masa sau pe perete, in functie de locul in care este asezat si de design (exista varianta aplice pentru perete si varianta lampa pentru masa). Este o creatie a designerului Kouichi Okamoto (de la firma japoneza Kyouei Design) si poate fi achizitionata prin intermediul site-ului Caina Design Shop sau din magazinele Rinkya. Fiind executata manual, pretul este, insa, destul de mare.

www.incasa.ro