Dictionar de termeni pentru MASINA DE SPALAT

1200 turatii - viteza maxima de centrifugare.

Anti-sifonare - masina efectueaza un ciclu special de spalare si stoarcere pentru reducerea gradului de sifonare al rufelor si al uzurii acestora.

Clasa AA - defineste cel mai ridicat nivel atat al eficientei energetice, cat si a spalarii.

Control al balansului - sistem electronic ce face ca rufele sa fie uniform distribuite in interiorul tamburului, eliminand vibratiile si zgomotul si asigurand o stabilitate perfecta in timpul stoarcerii.

CVA (sistem de reglare automata a consumului de apa) - cu acest sistem, cantitatea de apa necesara este ajustata automat, in functie de cantitatea de rufe spalate.

Half load - apasand acest buton, masina de spalat se va alimenta cu jumatate din cantitatea de apa obisnuita si va avea deci un consum redus de apa si detergent, corespunzator unei cantitati reduse de rufe.

Intensive wash (Spalare intensiva) - aceasta optiune este recomandata in cazul rufelor foarte murdare; programul va efectua o spalare mai energica a rufelor.

No heat (Fara incalzire) - apasand acest buton, masina de spalat nu va mai incalzi apa, programul efectuandu-se numai cu apa rece; este recomandat rufelor mai putin murdare.

No spin (Fara centrifugare) - apasand pe acest buton, se renunta la ciclul de stoarcere, programul fiind recomandat pentru rufele delicate.

Pompa cu filtru - pompa de evacuare a masinii de spalat este dotata cu un sistem de filtrare pentru a se evita patrunderea oricaror obiecte in pompa, prelungind astfel durata ei de viata. Filtrul pompei se curata dupa fiecare  30-40 de spalari, sau asa cum se recomanda in manualul de instructiuni al masinii.

Pompa cu autocuratare - pompa de evacuare a masinii de spalat este dotata cu un sistem de autocuratare pentru a evita blocarea acesteia in cazul patrunderii anumitor obiecte in pompa.

Quick wash (Spalare rapida) - prin aceasta functie se reduce durata programului de spalare pastrand aceleasi performante; e recomandat in cazul rufelor mai putin murdare.

Rinse hold (fara evacuare apa) - pentru evitarea sifonarii tesaturilor sintetice sau din lana, se apasa acest buton iar programul de spalare ales se va opri inaintea evacuarii apei de la ultima clatire.

Rinse plus (Clatire suplimentara) - apasand acest buton cantitatea de apa necesara clatirii va fi suplimentata pentru a inlatura toate urmele de detergent.

Selector de centrifugare - se poate alege viteza optima de centrifugare in functie de programul folosit si de rufele ce urmeaza a fi spalate.

Selector de programe - buton de selectare a programului dorit, in functie de rufele ce urmeaza a fi spalate.

Siguranta "prea plin" - supapa ce opreste alimentarea cu apa in masina de spalat, in momentul cand aceasta are cantitatea suficienta de apa.

Spin speed reduction (Reducere turatie) - buton din dotarea masinilor de spalat cu viteza maxima de centrifugare 800 rot./min., cu ajutorul caruia puteti reduce viteza de centrifugare de la 800 la 500 rot./min.

Slim - model masina de spalat, avand adancimea de numai 35 cm.

Termostat reglabil - poate regla temperatura de spalare in functie de tesaturi.