Reguli de intretinere pentru masina de spalat

Pentru a avea mereu capacitatea sa curete eficient rufele, masina de spalat are ea insasi nevoie de intretinere, chiar din clipa in care a fost instalata in bucatarie. Indiferent de brand, anul fabricatiei ori de programele de spalare cu care este dotata, incearca sa respecti indicatiile oferite de specialisti privind “igienizarea” masinii de spalat si totul va merge struna. Iata cateva dintre cele mai importante sfaturi de urmat.

Inca din prima zi, fixeaz-o bine pe podea, deoarece prea multe vibratii pot sa o strice in timp. Curatarea exterioara este la fel importanta ca cea interioara. Chiar daca nu are o implicare directa in revitalizarea tesaturilor din cuva, aspectul - sa nu uitam - constituie primul element care iese in evidenta.

De regula, masinile instalate in bucatarie sunt mai expuse la pete decat cele din baie. Folosind un detergent simplu, sterge regulat cu o carpa curata si moale, toate laturile acesteia. Evita produsele abrazive sau dizolvante care pot zgaria si deteriora suprafata iremediabil.

De asemenea, ar fi bine daca ai putea sa scoti sertarele pentru detergent si balsam, spre a curata cu apa fierbinte depunerile acumulate.  Pentru interior lucrurile devin putin mai complicate. Sistemul de spalare are in permanenta contact cu  apa murdara, cu depozitele minerale si cele create de detergenti.

O metoda eficienta de a preveni problemele este sa incalzesti la maxim, fara sa dea in clocot, o sticla de otet pe care sa o torni apoi in cuva masinii de spalat. Adauga si un plic de bicarbonat alimentar si inchide usa. Solutia se lasa sa actioneze jumatate de ora, apoi se pune un program scurt de spalare la cea mai ridicata temperatura. La final, masina va fi perfect igienizata.

Magazinele de specialitate pun la dispozitie o multitudine de produse pentru curatarea masinii de spalat, insa de ce sa nu prepari tu solutia atata vreme cat iti este la indemana? Faptul ca in masina de spalat e umezeala aproape tot timpul face ca inchiderea usii sa fie nerecomandata. Aceasta asigura un mediu propice dezvoltarii bacteriilor, poate conduce la aparitie ruginei si la multe alte probleme.

Pentru a accelera uscarea masinii pe interior, dupa fiecare spalare sterge geamul hubloului si lasa usa intredeschisa, incat sa nu produca disconfort. Daca ai o masina cu incarcare frontala, nu uita sa cureti dupa fiecare ciclu de spalare garnitura de cauciuc a cuvei. Pentru a evita accidentele cauzate de uzura furtunului de evacuare, schimba-l o data la 4-5 ani.

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro