Sticla in locuinta - contemplari si trenduri

masa de sticlaSticla este un material din ce in ce mai iubit cand este vorba de amenajari interioare si nu se mai foloseste doar in cazul ferestrelor, a usilor sau a meselor. Ce calitati deosebite are si ce posibilitati sau limite trebuie luate in calcul in vederea amenajarii incaperilor cu sticla?

Aceasta apartine celor mai importante materiale de constructii din zilel noastre. Cu toate ca nu este un material natural, ca nu o asociem cu natura, sticla nu este perceputa ca un material sintetic. Textura si claritatea sa, dar chiar si stralucirea ei "rece" are un efect pozitiv si este foarte placuta. Aici nu este vorba numai de psihologie, de autougestie, ci si de calitatile sticlei, care este foarte utila si practica in locuinta si in viata de zi cu zi.

Transparenta - dupa regulile dumneavoastra

Modalitatile variate si moderne de fabricare a sticlei inlesnesc orice forma a transparentei: ferestrele mari dau impresia, chiar si cand sunt inchise, unei deschideri largi. Aduc multa lumina si practic toata gradina direct in sufragerie, fara a renunta insa la siguranta si la izolarea fonica si termica. Incaperile dau impresia ca sunt mai late sau mai mari, mai aerisite si mai putin aglomerate, daca au pereti sau rafturi din sticla. Combinand un mobilier din sticla cu surse de lumina potrivite, acesta devine aproape un obiect de arta.

Posibilitati aproape nelimitate

Pe de alta parte, in functie de bugetul fiecaruia, sticla poate fi variat colorata sau comandata in functie de gradul de transparenta dorit. Astfel, lumina patrunde in incapere, dar nu si privirile curioase. Prin folosirea unor folii speciale se poate obtine un factor de protectie impotriva razelor ultraviolete.

Peretii din sticla sunt tot mai des intalniti in cladirile mari ale firmelor, salile de conferinte sau birourile fiind astfel delimitate, iar zgomotul ramane afara.

Plat si rezistent, practic si igienic

Acest material ne ofera o multitudine de posibilitati pentru a-l folosi, el fiind extrem de practic datorita rezistentei sale, iar pentru bucatarie si bai reprezinta un material, care va fi folosit din ce in ce mai mult in viitor. In plus, sticla speciala chiuveta de sticlarezista la temperaturi foarte ridicate (imaginati-va, de exemplu, sticla protectoare de la gura semineului) si este foarte usor de curatat.

Sticla - materialul viitorului

Elementele si accesoriile pentru amenajarea locuintei si care sunt din sticla de cea mai buna calitate, sunt intr-adevar scumpe, dar multifunctionalitatea si imaginea estetica ii ofera un mare avantaj fata de celalalte materiale de constructie.

Sticla speciala este un material ecologic, care practic poate fi utilizat fara problema in orice situatie. Daca ne gandim ca evolutia tehnica ne da posibilitatea sa folosim sticla, a carei calitate este din ce in ce mai imbunatatita si care se incadreaza printre produsele de top, acest material le va inlocui cu succes pe celalate.

InCasa.ro