Dormitoarele anului 2011

dormitor 2011In anul 2011 iluminatul in dormitoare se face cu ajutorul LED-urilor. Accesoriile sunt subtile si adesea sunt fabricate din materiale reciclate, cum ar fi sticla si hartia. Aspectul este elegant, modern si foarte atragator. De asemenea, LED-urile au un cost avantajos, sunt reci la atingere, produc lumina albastra (sau alba, depinde de ce tip de LED aveti) si dureaza ani la rand, fiind foarte economice pe termen lung. La fel de populara in designul dormitoarelor moderne este si lumina naturala. Aveti in vedere montarea unor luminatoare sau a unor ferestre mari din sticla care sa permita patrunderea in interior a unei cantitati mari de lumina naturala.

Urmatorul lucru asupra caruia ne vom opri este schema coloristica, pe care o putem rezuma la un singur cuvant: violet. Se poarta violetul in toate nuantele sale, de la cele inchise - fumurii, la cele deschise - lavanda. Nimic nu este iesit din comun in aceasta familie de culori. In functie de preferintele personale, puteti crea o atmosfera linistitoare sau una intunecata si confortabila. Violetul este, cu siguranta, urmatoarea culoare neutra si o putem vedea asociata atat cu piese de mobilier de culoarea ciocolatei, cat si cu accente albe sau de culoare deschisa. Este important de retinut, de asemenea, ca tendinta este aceea de a folosi vopsele ecologice, cu un nivel scazut de compusi organici volatili. Companiile de vopsele au recunoscut aceasta tendinta si au adoptat-o, ceea ce face sa fie din ce in ce mai usor de gasit nuanta care sa se potriveasca interiorului dvs.

Cand vine vorba despre mobilier, designul dormitorului anului 2011 pare a fi un amestec, care se potriveste cu stilul incaperii din care face parte. Piesele nu mai trebuie sa asorteze unele cu altele si nici nu mai este absolut necesar ca ele sa faca parte din familia aceluiasi stil. Intalnim piese elegante, moderne langa piese antice sau chiar reconditionate. Lemnul si texturile sunt si ele diferite. Singura regula pe care trebuie sa o urmati este aceea de a pastra toate piesele de mobilier in aceeasi familie coloristica (de exemplu toate sa fie din lemn inchis la culoare sau albe). In privinta lenjeriei de pat sau a tapiteriei inspiratia vine din natura, iar materialele sunt ecologice, bumbacul fiind preferat. Scaunele si bancile sunt acoperite cu materiale izbitoare, cu texturi bogate si culori indraznete.

In cele din urma, podelele sunt acoperite cu lemn din paduri regenerabile si covoare si carpete ecologice. Moda se pare ca este aceea a culorilor neutre. Covoarele, in special, sunt realizate din materiale reciclate si contin doze minime de colorant toxic. In ceea ce priveste pardoseala, lemnul reconditionat de esenta tare devine din ce in ce mai popular, impreuna cu utilizarea bambusului, care este un material regenerabil si are un aspect frumos.

Temele africane si cele asiatice sunt foarte populare, dovedind ca designul interior adoptat de la alte culturi si de pe alte continente isi poate gasi locul si in tari straine.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro