Noptiera si rolul ei in dormitor

noptieraNoptiera face parte din mobilierul tipic al unui dormitor, la fel ca si patul si dulapul. Noptiera ne “intampina” de fiecare data cand ne trezim dimineata, iar apoi seara cand ne punem in pat ne spune “Noapte buna”. Iar acest lucru se intampla zi de zi. Aceasta ne ofera suficient loc pentru ceasul desteptator, pentru cartea preferata, pentru veioza si cele necesarere.

Utilitatea noptierei

Noptiera nu lipseste de langa pat din niciun dormitor.  Iar asta nu doar pentru ca detine o suprafata de depozitare pentru ceasul desteptator sau pentru veioza, ci si pentru maruntisurile necesare noua. Iar daca nu dorim sa imprastiem totul pe noptiera si sa cream o dezordine neplacuta, atunci avem posibilitatea de a ascunde aceste maruntisuri necesare in sertarele care au fost prevazute la fabricare.

Pe vremuri noptierele erau simple, din lemn, astazi insa sunt prelucrate din toate materialele posibile si vopsite intr-o vasta si variata gama de culori. Nici formele nu au ramas aceleasi, dimpotriva, astazi variaza: putem alege intre noptiere cu rafturi, cu sertare, cu usita sau fara usita, rotunde, in colturi sau sub forma de cub.

Noptiera ca element decorativ

Exista noptiere pentru orice gust. Cine isi doreste o noptiera prelucrata intr-un stil clasic, cu linii clare, gaseste cu usurinta acest model. Multi producatori ofera dormitoare complet mobilate: doua noptiere, un dressing, eventual o comoda si un pat.

Cum ne confectionam propria noptiera?

Cu putina creativitate putem transforma o ladita din lemn in care de regula sunt depozitate fructele sau o cutie de carton intr-o noptiera foarte chic. O alta metoda de a ne procura o noptiera mai “altfel” este aceea de a aseza diverse materiale unul peste celalalt. Spre exemplu diverse placi din piatra sau scanduri frumos prelucrate sau imbracate in diverse stofe.

O alta idee ingenioasa propusa de multi designeri este aceea de a transforma o valiza intr-o noptiera. De asemenea si un scaun ar fi foarte potrivit. Pe suprafata acestuia ne putem aseza cana de lapte si veioza, iar de spatar putem agata.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro