Esentialul pentru camera bebelusului

Aranjarea camerei copilului inainte de venirea pe lume a acestuia este un bun mod de a scapa de o parte din stres. Chiar si acest proces poate fi destul de obositor, pentru ca parintii se pot simti frustrati ca nu gasesc intotdeauna ceea ce doresc, la pretul potrivit.

In definitiv, industria accesoriilor pentru copii insumeaza anual in jur de 4 miliarde de dolari. Pentru a nu va incurca in detalii poate lipsite de importanta la prima vedere, iata ce va trebuie pentru inceput: patul copilului, masa de schimbat si dulapuri.

Pentru inceput, stabiliti bugetul in care trebuie sa va incadrati. Astfel, veti sti de la inceput suma si nu veti risipi bani pe lucruri mai putin importante.

Principalele aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand alegeti patul sunt functionalitatea si aspectul. Raspundeti mai intai catorva intrebari, pentru a alege chiar ceea ce va trebuie. Patul va fi folosit numai de un copil? Sau aveti de gand ca dupa ca micutul creste, sa dati patul altora? Unele paturi au saltea ajustabila, altele nu. Unele au sertare, altele nu. Cat de importante sunt aceste caracteristici pentru dvs.?

Patutul este punctul central al oricarei camere de copil, asa ca puteti alege o piesa care sa respecte orice stil preferati, si sa continuati decorarea camerei in functie de acesta. Aveti de ales intre paturi de lemn sau de fier. Daca alegeti unul de lemn, atunci restul mobilierului trebuie sa fie numai de lemn; un pat de fier insa, poate fi asezat in aceasi camera cu mobila de lemn. Cand cumparati asternuturi de pat si patura/plapuma cu un model , aveti grija ca acesta sa se armonizeze cu stilul decorativ ales.

Ca o ultima recomandare, dar poate cea mai importanta, aveti grija ca patul sa fie rezistent, bine lucrat, pentru ca sa nu se poata intampla accidente nedorite.

Apoi, este foarte important sa aveti in camera copilului un spatiu special, unde sa ii schimbati scutecele si imbracamintea. De obicei, aceste piese au in componenta si rafturi sau dulapuri cu sertare - un motiv in plus de a le achizitiona, pentru ca, dupa cum veti descoperi, exact de spatiu de depozitare veti duce lipsa. Copii, desi sunt foarte mici, au nevoie de o gramada de lucruri, care, evident, trebuie si ele asezate undeva. Pe de alta parte, masa mai poate fi folosita si dupa ce copilul a trecut de varsta la care are nevoie de scutece.

Alte metode de pastrare a lucrurilor sunt: cutiile de carton si cuferele sau cosurile de lemn, acestea din urma jucand si un rol decorativ important. Cutiile decorative ascund foarte bine interiorul (nimeni nu va banui sa intr-o astfel de cutie frumos vopsita sau decorata, sunt depozitate scutecele, de exemplu) si, in plus, dau personalitate camerei. Cosurile pot fi asezate foarte simplu, direct pe raft. In alt cos mai mare puteti pune jucariile si cartile de colorat ale celui mic, eventual cateva perne decorative. La baie, intr-un astfel de cos puteti aseza jucariile de plastic si prosopul lui.