Amenajeaza cu stil camera bebelusului

camera bebelusUn copil reprezinta pentru orice familie o mare implinire, o responsabilitate extraordinara, o minune. Dupa nasterea acestuia toti apropiatii ii aduc micutului tot felul de daruri, incepand de la hainute, jucarii si diverse accesorii. Totusi parintii ar trebui sa se gandeasca din timp si la amenajarea camerei.

Cum ar trebui sa arate camera nou-nascutului depinde de gustul si de posibilitatile fiecaruia. Exista o sumedenie de factori care joaca un rol decisiv.  Camera micutului nu ar trebui sa fie departe de dormitorul parintilor pentru ca acestia sa-l poata auzi cat mai bine. Incaperea nu ar trebui prea mica, deoarece copilul creste foarte repede, iar mai tarziu va avea nevoie de spatiu pentru a se putea desfasura si dezvolta asa cum trebuie.

Tot ce tine de amenajarea si decorarea camerei nou-nascutului trebuie sa fie in perfecta armonie. Daca este posibil, ar fi foarte bine pentru copil sa dispuna de o fereastra mare prin care sa intre lumina zilei. De asemenea, trebuie avut grija ca acesta sa nu stea in curent, deci patutul sa nu fie amplasat in dreptul usii. Marimea camerei este importanta si pentru ca micutul sa nu se loveasca de diverse jucarii sau piese de mobilier atunci cand se joaca pe jos sau cand face primii pasi.

Creativitatea trebuie sa fie pusa pe primul plan atunci cand este vorba de amenajarea camerei unui bebelus. Culorile joaca astfel un rol foarte important pentru a crea o ambianta placuta.

Desi “clasiciele” nuante pentru fetite sunt cele de roz si pentru baietei cele albastre, acestea nu trebuie sa reprezinte o regula. Astfel, peretii si plafonul pot fi vopsiti in tonuri delicate de crem sau galben. Albul simplu este prea “tare” pentru o camera de copil, lasandu-i acesteia un efect de disconfort si o atmosfera mai degraba rece.

O combinatie reusita este aceea a tapetului si a braurilor. Tapetul se gaseste intr-o ampla diversitate in magazinele de specialitate, iar braul poate fi asezat la limita dintre tavan si perete sau la mijlocul celui din urma.

Nici podeaua nu trebuie neglijata, deoarece aceasta reprezinta o parte de baza a incaperii. Astfel, in acest caz este indicat sa alegem un covor colorat, cu motive specifice copilariei sau desenelor animate, gros pentru a tine cald si pentru a estompa zgomotul pasilor.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro