Feng Shui si oglinzile

Oamenii au fost mereu fascinati si atrasi de oglinda. Fie ca i-au conferit puteri magice, protectoare sau pur si simplu practice adica de reflectare a imaginii, oamenii au folosit-o zilnic de secole. Va inchipuiti  de unde vin originile oglinzii, de la privitul in apa. Initial apele calme, curate au servit drept oglinda inainte ca insasi oglinda sa fie inventata.

Astazi oglinda este nelipsita din orice casa ca sa nu mai spunem din posetele doamnelor cochete si elegante. Fie ca este din cristal sau nu, este foarte important sa o pozitionam bine atat estetic dar mai ales energetic. Principala caracteristica a oglinzilor este aceea de reflecta obiectele si a crea iluzia   unui spatiu mai mare si mai luminos.

In Feng Shui oglinda este cea care aduce energia apei si atrage atat de beneficul Chin. Oglinda este considerata drept aspirina feng shui-ului, daca este folosita cu grija, ea poate redirectiona fluxul energetic din orice spatiu. Si de asemenea nu trebuie uitat efectul calmant si revigorant oferit de oglinda.

Oglinda relecta si indeparteaza toate lucrurile rele, negative.

           

         

In general vorbim de trei categorii de oglinzi in feng shui, prima fiind oglinda tipica definita prin forma si rama sa care poate fi ovala, rotunda, patrata. Astfel o oglinda rotunda cu o rama aurie si decoratiuni de frunze poate fi cea care aduce bunastarea in casa, mai ales daca va fi pozitionata in partea de sud est a camerei.

            Oglinda concava este de obicei folosi afara, si produce o reflectie condensata.

Cele convexe au calitati protectoare, fiind folosite in feng shui drept ochi pazitor. Si acestea se folosesc de obicei afara dar pot fi utilizate si in interioare daca li se vor atasa niste rame frumoase.

            Oglinda Ba-Gua este un tip special de oglinda si este partial acoperita. Culorile ramelor sunt la fel de importante ca si oglinda in sine. Ramele octogonale sunt cel mai des folosite in feng shui. Culorile folosite sunt in general rosu, verde si galben.

      

            In continuare va prezentam in ce directie sa amplasati oglinda si ce anume influenteaza ea. Astfel daca veti pozitiona oglinda pe peretele de est al camerei aceasta va oferi sanatate si copii, in partea de sud-est va atrage abundenta si prosperitatea pentru caminul dumneavoastra. Pentru a avea o cariera buna si un drum lin in viata atunci va trebui sa puneti oglinda pe peretele de nord.

     

            Sunt cateva zone in care trebuie evitata amplasarea oglinzii si anume pe peretele de sud pentru ca acesta corespunde faimei si reputatiei, sau pe peretele care da direct catre usa de intrare in casa sau in fata patului din dormitoare.

 www.incasa.ro

Altheate

30 oct 2007