Usile de garaj

 

Nimanui nu-i place sa traga de o usa grea de garaj ca sa o deschida si ca sa o inchida. Este suparator cand trebuie sa plecati dimineata la servici sa deschideti usa de la garaj si necesita prea multa munca cand va intoarceti seara dupa o zi de epuizanta la servici.

Un sistem care deschide automat usa de la garaj are trei parti. In primul rand este telecomanda, pe care o tineti in masina si pe care apasati cand sunteti aproape de intrare. Aceasta trimite un cod special unui receptor aflat in garaj. Acesta actioneaza un motor pozitionat pe tavanul garajului care ridica usa. Insa nu toate sistemle de deschidere a usii functioneaza la fel.

Unele folosesc un lant de metal pentru a ridica si a cobora usa. Aceste sisteme bazate pe lanturi functioneaza bine si sunt si mai ieftine decat alte sisteme. Insa sunt si foarte zgomotoase. Daca garajul dumneavoastra face parte din casa, ar putea deranja ceilalti membri ai familiei.

Alte sisteme de deschidere folosesc o vergea de otel ca sa ridice usa. Aceste sunt numite ôsisteme surubelnitaö, deoarece vergeaua seamana cu o surubelnita uriasa. Aceste sisteme se potrivesc cel mai bine usilor de garaj formate dintr-o singura piesa.

Exista si unele sisteme foarte silentioase de deschidere si inchidere a usilor de garaj. Acestea se bazeaza pe o curea de cauciuc foarte rezistenta care ridica usa, insa sunt mult mai scumpe decat celelalte.

Majoritatea sistemelor de deschidere a usilor functioneaza pe baza de curent electric. Ca sa evitati sa ramaneti blocati in garaj si sa nu mai puteti iesi, este indicat sa va luati un sistem care sa va permita sa deschideti usa manual atunci cand nu aveti curent.

    www.incasa.ro

02 Mai 2007

Nicoleta Oprea