Fetele de masa cerate

fata de masaFetele de masa cerate: decoratiuni frumoase de vara

O fata de masa potrivita poate schimba intregul aspect al unei incaperi, deoarece aceasta poate deveni - pe langa aspectul ei practic - o solutie decorativa inedita. Producatorii au scos pe piata cele mai diversificate modele de fete de masa - in diferite forme, cu modele, desene abstracte, flori, figuri geometrice si o gama larga de culori - tocmai pentru a ne veni in ajutor.

Clasic sau modern?

Cele doua stiluri sunt complet diferite, insa daca dorim sa le combinam, rezultatul va fi cu siguranta uluitor. Dintre atatea variante, alegerea unei fete de masa nu este tocmai usoara. Totusi de un criteriu trebuie sa tinem cont neaparat: evenimentul sau ocazia. Nici stilul de amenajare al casei sau al incaperii nu trebuie neglijat atunci cand alegem o fata de masa. In cazul in care sarbatorim ceva important sau organizam o seara festiva in familie se potrivesc foarte bine tesaturile din bumbac (eventual combinate cu fir de matase) si culorile vii precum rosul, violetul sau verdele.

Putem adapta aranjamentul mesei si in functie de anotimpul in care ne aflam. Astfel, primavara tonurile proaspete - verde, portocaliu, violet, roz si turcoaz - au un efect benefic asupra oaspetilor si inveselesc atmosfera. Vara se poarta carourile si modelele florale in culori vii. Toamna aduce cu ea o paleta larga de tonuri naturale care infrumuseteaza intregul aspect al mesei. Negrul, auriul sau albastrul inchis sunt foarte potrivite pentru fetele de masa pe care le asezam in preajma sarbatorilor de Craciun sau eventual la diferite ocazii in lunile de iarna.

Materialul “multifunctional” al fetelor de masa

In general este bine sa tinem cont de materialele din care sunt croite si confectionate fetele de masa, deoarece pe langa factorul estetic trebuie sa il avem in vedere si pe cel estetic. De pilda, atunci cand pregatim o petrecere pentru a sarbatori ziua de nastere a copilului nostru si stim ca printre invitati vor fi majoritatea copii, trebuie sa ne gandim ca o fata de alba imaculata va fi “multicolora” la sfarsitul zilei. De aceea indicat este sa cumparam o fata de masa cerata. Aceasta protejeaza masa si poate fi curatata pe loc doar cu ajutorul unei lavete umede. Acest tip de fete de masa au fost considerate o lunga perioada de timp ca fiind demodate. Lucrurile stau altfel in ziua de azi, iar aceast material robust, care nu trebuie calcat si spalat si care iese in evidenta prin culorile si modelele foarte frumoase imbina foarte bine partea practica si utila cu cea estetica.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro