Cum sa decorati locuinta in stil modern

design modernIntelegerea modului in care decorarea locuintei in stil modern poate ajuta oamenii este importanta in cazul in care doriti sa adoptati acest stil. Exista cateva reguli diferite care se aplica fiecarui stil decorativ in parte. In orice caz, multe dintre aceste reguli sunt aproape aceleasi pentru designul interior sau decor.

De exemplu, este important sa creati echilibru in oricare dintre camerele casei dvs. Acest echilibru este, desigur, unul vizual. Este o problema de amplasare a mobilierului intr-un fel in care totul sa para echilibrat, cu alte cuvinte, o parte a camerei sa nu arate mai incarcata decat celelalte parti.

Pentru a realiza aceasta, mai intai aranjati piesele mari de mobilier in locurile dorite. De acolo, cu exceptia cazului in care incaperea este complet simetrica, va trebui sa faceti anumite completari. Culorile inchise contribuie, de asemenea, la realizarea unui interior mai greu (incarcat). Asadar, in cazul in care incaperea pare prea incarcata pe o parte, poate fi echilibrata prin folosirea unei culori inchise pe partea opusa. Desigur, acesta este numai un exemplu de contrabalans. Un alt exemplu poate fi amplasarea unei sculpturi de dimensiuni mari, folosirea unor accente interesante de iluminat sau chiar a unor plante decorative.

In afara de echilibru, pentru a crea un spatiu modern ideal, este absolut necesar sa gasiti un mobilier potrivit. Acest tip de design este sinonim cu liniile drepte in privinta pieselor de mobilier. Orice este curbat intra in dezacord cu schema de design moderna. De exemplu, un abajur in forma de clopot este mai degraba o caracteristica a stilului retro. Un alt aspect se refera la evitarea mobilierului prea impodobit. Piesele ornate sunt, de regula, specifice stilului traditional. In schimb, cautati piese de mobilier simple, plane, simplitatea nefiind sinonima cu plictiseala. Dimpotriva, mobilierul modern poate fi foarte interesant prin prisma materialelor folosite. 

De exemplu, o masa din sticla patrata sau dreptunghiulara poate avea un numar de elemente interesante din metal, lemn, crom, lucite sau orice alt tip de material lustruit. Cu toate acestea, piesele nu ar trebui să fie ornate. Simplitatea este cheia. Canapelele sau orice alt obiect de sezut ar trebui sa aiba, de asemenea, linii drepte. Cu alte cuvinte, spatarele sau bratele curbate sunt excluse in cazul stilului decorativ modern.

Interesul si confortul sau caldura pot si trebuie sa fie adaugate in cateva moduri. In primul rand cu ajutorul culorilor: chiar daca acestea sunt neutre, pot fi incalzite prin folosirea de tonuri mai joase, ca si prin adaugarea de rosu, care este considerata a fi o culoare calda. Interesul poate fi starnit prin folosirea modelelor geometrice. Texturile de diferite tipuri pot fi, de asemenea, introduse in decor in variate feluri.

Multi oameni incearca sa evite aceasta schema de design deoarece se tem ca decorul sa nu fie prea auster, rece sau rigid. Acest lucru poate fi evitat, cu siguranta prin: folosirea elementelor de mobilier potrivite, ale caror linii drepte pot crea un interior primitor, curat si bine gandit. Modernul este, de asemenea, sinonim cu spatiul ordonat. Prin urmare, este esential sa aveti o multime de locuri de depozitare pentru a ascunde toate elementele inutile, pe care nu le folositi in mod uzual. Puteti realiza acest lucru prin folosirea dulapurilor zidite sau a garderobelor. De asemenea, exista numeroase piese de mobilier care dispun si de spatii de stocare, cum sunt: canapelele, masutele de cafea, cuferele etc.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro