Fibra de sticla - materialul izolator universal

fibra de sticlaAtunci cand ne hotaram sa ne construim o casa sau cand planuim renovarea ampla a propriei locuinte trebuie sa tinem cont in primul rand de izolarea peretilor, acesta fiind un aspect deosebit de important. Un material care s-a dovedit de-a lungul timpului a fi extraordinar de bun este fibra de sticla sau vata de sticla asa cum se mai numeste.

Izolatia termica: un “must” in ziua de azi

Nu a trecut multa vreme de cand izolatia termica era doar un criteriu aleatoriu atunci cand era vorba de constructia unei case, astazi lucrurile s-au mai schimbat din acest punct de vedere. Mai demult oamenii considerau un material izolator ca fiind mult prea costisitor, in timp si-au dat seama ca acesta nu face decat sa economiseasca energie. In lunile geroase de iarna caldura nu se mai pierde, ramane in incaperile locuintei. In schimb in zilele toride de vara, peretii nostri vor mentine racoarea in interior si nu vor lasa sa intre toropeala de afara.

Energia termica s-a scumpit extrem de tare in ultimii ani, astfel incat un consumator obisnuit face cu greu fata costurilor ridicate. Izolatia termica micsoreaza vizibil costurile, prin urmare intretinerea unei case nu mai este extrem de dificila sau chiar imposibila.

Fibra de sticla - izolatia universala foarte practica

In timp s-a simplificat foarte mult si alegerea materialului pentru izolatia termica,iar un material “clasic” din acest punct de vedere este fibra de sticla. aceasta se foloseste in domeniul constructiilor de cativa ani si este foarte practica, fiind utilizata pentru mai multe segmente ale locuintei.

Pentru izolatia fatadelor, fibra de sticla joaca un rol relativ insignifiant, deoarece se prelucreaza foarte greu. In cazul acoperisurilor acest material este inegalabil.  Fibra de sticla este moale si foarte flexibila, iar datorita acestor caracteristici materialul poate fi usor taiat, impartit, prelucrat si pretutindeni utilizat. Acest lucru se simte foarte bine cand izolam acoperisul casei, deoarece fibra de sticla se muleaza perfect pe forma colturilor.

Chiar daca este prezenta in magazinele de specialitate de multi ani, fibra de sticla este si astazi la moda, este un material pe care constructorii se bazeaza, un material foerte des intalnit si folosit. De ce se intampla acest lucru? Deoarece inca nu a iesit pe piata un material mai flexibil, mai usor de folosit si mai bun din punct de vedere al izolatiei termice si fonice.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro