Flori de vara cu bulbi

 

tuberoze

 

Stiati ca florile cu bulbi pot inflori toata vara, nu numai primavara? Exista multe feluri de plante cu bulbi, rizomi si tuberculi care adauga o culoare tropicala gradinii. In climatele mai calde acesti bulbi pot fi lasati in pamant tot anul ajungand sa se acomodeze perfect, scutindu-va de scoaterea si replantarea lor sezoniera.

 

 

In continuare va oferim o lista succinta de flori cu bulbi, tuberculi sau rizomi care merita sa fie plantate in gradina dumneavoastra.

 

 

AGAPANTHUS ORIENTALIS infloreste toata vara si va va incanta cu culoarea albastra sau alba, este destul de inalta,  ajungand la 1,5m. In unele zone calde aceasta planta ramane chiar verde peste iarna, dar in zonele reci bulbii vor trebui scosi si pastrati bine peste iarna. Este planta perfecta vara pentru gradina pentru ca suporta bine seceta si adora soarele din plin sau umbra partiala.

 

 

BEGONIA TUBERHYDRIDA  va deveni punct de atractie in gradina datorita culorii intense care lumineaza in acelasi timp peisajul. Frunzele par suculente. Si pentru ca infloreste foarte mult este planta ideala pentru ghivece. In anotimpul rece tuberculii vor fi scosi din gradina si depozitati.

 

 

CALADIUM HORALANUM este plantata pentru frunzele ei mari si colorate, cu dungi verzi, albe, rosii si chiar roz. Se acomodeaza foarte bine in gradinile umbroase. De obicei sunt plantate anual si dau un aer tropical spatiului. In climatele reci necesita scoaterea  lor si pastrarea in sere sau in casa.

 

 

CANNA este o planta exotica cu o varietate de culori, mai recent introdusa in gradina. Este inalta si spectaculoasa, dar in anotimpul rece trebuie ferita de frig.

 

 

DALIA cuprinde multe specii, cele mai des intalnite sunt cele pitice si mijlocii  crescute in rasaduri anual. Iarna in zonele reci trebuie scoase si pastrate la adapost.

 

 

GLADIOLA este cea mai polulara planta,  exista si un tip mai mic cu tuberculi care nu necesita scoaterea peste iarna.

 

 

IRISUL este o planta indragita de toti gradinarii, mai ales cel inalt, dar exista si o specie mai fina si delicata si anume cel siberian care prefera multa apa.

 

 

LILIUM LILIUM  cu floarea in forma de trompeta, adica crini minunat si divers colorati, cu diverite inaltimi pana la 1,5m. In climatul cald nu este prea pretentioasa mai ales daca s-a acomodat si naturalizat.

 

TUBEROZA, originara din Mexic, a fost introdusa in Occident in secolul XVI. Cultivata in zilele noastre mai ales in Italia, Spania, Egipt, Maroc, India. Infloreste in august si se culege pana in septembrie.

 

 ZANTEDESCHIA este o alta floare de vara, sub forma de cupa sau cala, alba in special, dar si galbena, roz sau rosie. In zonele mai reci se planteaza anual.