Galeriile pentru perdele si draperii

         Galeriile moderne ofera o mare varietate de modele si materiale. Noile de stiluri de decorare includ pe langa traditionalele materiale folosite adica lemn si metal, si sticla, fier forjat si ceramica.

galerie     galerii   modele 

            Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti inainte de a cumpara o galerie este sa va hotarati cat de mult doriti sa mascati fereatra sau peretele cu fereastra si mai ales sa tineti cont de cateva sfaturi simple in materie de decoratiuni interioare.

 galerie  

 Intr-o camera formala, traditionala sunt de preferata galeriile mari cu accesorii mari, suficient de rezistente pentru a tine draperii din materiale groase, in timp ce intr-o camera moderna cautati sa alegeti galerii simple cu bare mai subtiri si perdele sau draperii mai luminoase, vaporoase si usoare. Cu cat camerele sunt mai mari, ferestrele mai inalte si tavanele cu candelabre cu atat diametru barelor de la galerii va fi mai mare si evident cu cat camera este mai micuta cu atat galeria si accesoriile ei vor fi mai mici si mai finute.

         

Galeriile se aleg si in functie de sistemul pe care-l preferati pentru draperii si perdele adica sa le montati cu inele sau cu sistem pe snur sau cablu. 

     galerie     inele
  

          Pentru jaluzele fixe puteti folosi galeriile pe post de suport. Pentru mai multa intimitate puteti folosi in acelasi timp si jaluzele care permit controlul luminii si draperii care dau stil si culoare interiorului.

            Pentru perdele si draperii trebuie sa comandati galerii cu doua bare sau sine. Culoarea galeriei trebuie sa se potriveasca cu cea a mobilei sau in cazul fierului forjat sa aibe o patina care sa se asorteze cu nuanta predominanata a camerei. Pentru interioarele moderne se folosesc cu precadere galeriile cromate cu capete de sticla, metal si sistem de cablu. Ferestrele largi sunt perfect incadrate de galeriile de inox sau fier forjat. La fel pentru camerele rotunde cu ferestre dispuse semicircular cele mai indicate sunt galeriile din fier forjat pentru ca barele se curbeaza mai usor. Evident din loc in loc mai ales pentru galeriile foarte lungi vor fi amplasati suporti de sustinere si perdeaua sau draperia va fi confectionata din mai multe bucati.

            Galeriile de lemn inchis la culoare sunt perfecte pentru camerele traditionale sau country. Tot pentru camerele rustice puteti folosi la fel de bine si galeriile de fier, mai ales pentru camerele decorate in stilul spaniol si italian.

            In continuare va oferim cateva sfaturi simple pentru a comanda galeria perfecta pentru fereastra dumneavoastra. In general galeriile din lemn au dimensiuni standard de la 1m la 3 m, dar pentru cele din fier va trebui sa masurati foarte bine latimea ferestrei si sa adaugati inca 5-10 cm in plus la fiecare capat pentru ca perdeaua sau draperia sa acopere si rama ferestrei.

 suport     suport     suport

De asemenea cu cat galeria este mai lunga cu atat veti avea nevoie de mai multi suporti de sustinere pentru a impiedica curbarea barelor din cauza greutatii perdelei sau draperiilor. Pentru crearea iluziei unui interior cu tavan inalt montati chiar aproape de tavan galeriile si perdelele. Suportii galeriei sunt simpli doar pentru o bara sau dubli pentru doua bare care sustin atat perdelele cat si draperiile. Se pot monta direct deasupra liniei ferestrei sau de tavan acestia din urma avand forma de T. Masurati intotdeauna bine distanta de la perete pana la pervaz sau calorifer pentru a comanda suporti suficient de lungi ca atunci cand trageti perdeaua aceasta sa cada inaintea pervazului sau caloriferului, mascandu-l.

 capete        

 Capetele ornamentale sunt foarte importante, innobiland galeria si draperiile. Capetele sunt demontabile, au diverse forme, de bila plina, de carlig, frunza, floare, sageata, dop etc. Pot fi confectionate din sticla, lemn, fier forjat, plastic.

           Alte accesorii pentru galerii sunt snururile cu ciucuri pentru prinderea perdelelor sau draperiilor sau clemele speciale din metal care fac acelasi lucru.

           Galeriile vor fi sterse periodic de praf si se vor verifica suruburile de fixare in perete.

www.incasa.ro

3 martie 2007

Altheate