Perdelele si draperiile - eleganta si stil

perdelePerdelele
In timpurile de mult trecute  apuse erau la moda perdelele si draperiile din dantela pentru a pastra si proteja sfera private si pentru a filtra lumina intr-un mod delicat. Astazi, predomina materialele moderne, acestea avand un efect mat si stralucitor, transparent si translucid oferind incaperilor o profunzime aparte.

Se folosesc materiale grele, cu falturi sau cele incretite, in culori deschise, intense pentru a departaja o incapere de alta. Cand este vorba de materialele pentru perdele si draperii, avem posibilitatea de a alege dintr-o vasta varietate de materiale, de tesaturi sau de modele. Intregul spectru de culori ne sta la dispozitie.

Cine alege un material translucid la un pret rezonabil, poate avea parte de intimitate adecvata. Atunci cand cumparam draperii sau perdele trebuie sa avem in vedere lungimea si latimea, deoarece materialele pot intra la apa atunci cand sunt spalate. In cazul in care draperia devine mai scurta dupa curatare, ii putem atasa o bordura, astfel sa o readucem la lungimea initiala.

Draperiile
Decoratiunile pentru ferestre se schimba din ce in ce mai des , in functie de moda, in functie de sezon sau chiar de gusturi. Atunci cand renovam observam cel mai bine ca vechiile draperii nu sunt in armonie cu noua culoare a peretilor. Acestea ofera ferestrelor o imagine placuta, incaperii un nou aer si protejeaza impotriva privirilor curioase oferind o atmosfera confortabila si placuta. Acestea pot inchide o camera, prin materialele groase nelasand lumina sa patrunda, sau dimpotriva, pot creea o atmosfera calda si luminoasa prin culorile si tesaturile vaporoase.

Culorile, croiala sau modelele de draperii se gasesc in comert  intr-o mare varietate, astfel incat fiecare dintre noi poate face alegerea potrivita. In functie de gustul fiecaruia, se pot combina saluri vaporoase cu materiale mai groase, in concordanta cu amenajarea interioara. Aceasta decoratiune pentru ferestre ne protejeaza de ochii curiosilor, redand incaperii un aspect placut, clasic sau modern.

Combinatia clasica dintre draperiile grele, din materiale groase si dintre draperiile vaporoase dau un plus de rafinament incaperii. In mod normal, aproape toate magazinele de specialitate ofera clientilor posibilitatea ca draperiile sa fie modificate in atelier dupa gustul si dorinta fiecaruia. Cum sa fie acestea prinse, pe bari de lemn sau de metal, depinde de decizia fiecarui client in parte.

De obicei, in bucatarie se folosesc draperiile in diferite culori, care sunt prinse in ambele parti cu o panglica si care ofera intimitatea necesara, dar si un aspect deosebit de placut. Pe acestea pot fi atasati fluturasi decorativi sau frunze ingalbenite, in functie de tema anotimpului.

O noutate in domeniul draperiilor o reprezinta desenele, care ies in evidenta cand acestea sunt trase. Draperiile astfel decorate sunt prinse de cele mai multe ori de tavan printr-o sina metalica sau una din plastic.

Draperiile din camera copiilor pot fi pictate in diferite culori sau pot reprezenta motive si personaje din desenele animate preferate ale micutilor. In cazul in care sunt  prea multe culori prea multe sau prea intense, se poate adauga inca o draperie pentru a le estompa sau de ce nu jaluzele  potrivite.

InCasa.ro