Goana dupa apartamente

Apetitul bucurestenilor pentru achizitionarea de locuinte a fost la fel de mare si in 2007. Tranzactiile imobiliare realizate in Bucuresti in prima jumatate a anului au insumat 14.000 de locuinte rezidentiale fata de 20.000 de locuinte vindute in Capitala in intregul an trecut, potrivit unui studiu realizat de Alpha Bank.

 

Referindu-se la calitatea tranzactiilor imobiliare de anul trecut, presedintele institutiei de credit, Sergiu Oprescu, a amintit faptul ca majoritatea locuintelor cumparate au fost vechi. Dintre cele 20.000 de case vindute anul trecut, 8.000 au fost imobile noi si 12.000 - locuinte vechi, a declarat Oprescu.

 

Potrivit aceluiasi studiu, Bucurestiul consemneaza cel mai ridicat nivel mediu pentru un credit cu ipoteca, adica 42.000 de euro.

 

Agentii imobiliari nu par a fi insa de acord cu studiul Alpha Bank. Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvint al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, este de parere ca statistica realizata de Alpha Bank nu este reala, numarul tranzactiilor imobiliare realizate in Bucuresti, anul trecut si in acest an, fiind mult mai mare.

 

Chiar daca sint mai scumpe, apartamentele se vind, dar nu se poate sa se fi vindut doar atitea. Or fi doar tranzactiile realizate prin Alpha Bank, a declarat Radu Zilisteanu pentru Cotidianul.

 

Sursa: Cotidianul Autori: Serban Buscu, Nicu Stan 27 septembrie 2007

foto www.zf.ro

03 octombrie

Altheate