Millennium Business Center, vanduta pe 36.5 milioane Euro

Millennium Business Center, cea mai inalta cladire din Romania, a fost cumparata de fondul britanic de investitii European Convergence Property Company, care este administrat de Charlemagne Capital, una dintre cele mai mari firme de pe piata londoneza. Valoarea tranzactiei a fost de aproximativ 36.5 milioane de dolari.

Constructia cladirii s-a aflat in mijlocul unui scandal de presa ca urmare a faptului ca integritatea Bisericii Armenesti era amenintat de anvergura proiectului.

In anul 2004 Primaria Bucuresti a aprobat un plan de urbanism ce prevedea posibilitatea construirii unui imobil de 19 etaje, aproximativ 75 de metri inaltime. Pentru ca proiectul sa fie realizat era nevoie de acceptul Bisericii, care in schimbul aprobarii a primit 2 etaje din cladire.

Cladirea, care va fi livrata pe piata in toamna acestui an, este dezvoltata de Millenium Estate. Vanzatorii Millennium Business Center sunt Antonis Kapraras si firma greceasca Euroestate.
Suprafetele oferite spre inchiriere variaza intre 500 si 1.000 de mp pe fiecare etaj, fiind configurate dupa modelul „open space”, ceea ce va lasa chiriasilor optiunea partitionarii conforme cu propriile standarde si interese.

Sursa: HotNews.ro

Millennium Business Center