Omul de afaceri Costanda neaga acuzatiile de dare de mita

Omul de afaceri Costel Constanda, acuzat că ar fi încercat să mituiască un consilier din Primăria generală a Capitalei, neagă acuzațiile și susține că este victima unor răfuieli politice. Constanda dorește să construiască un ansamblu imobiliar în Parcul Bordei.

Octavian Petrovici, consilier din partea Partidului Conservator în Primăria Capitalei, a afirmat vineri că un funcționar al primăriei a încercat să îi ofere mită din partea omului de afaceri Costel Costanda pentru a-i convinge pe colegii săi de partid să aprobe în Consiliul General Planul Uranistic Zonal pentru terenul omului de afaceri. Petrovici a făcut cunoscut acest incident atât primarului general, Adriean Videanu, cât și viceprimarului Ludovic Orban.

"Acuzația este foarte gravă. Luni am convocat consiliul de disciplină și vom hotărî dacă trebuie să sesizăm organele de anchetă", a declarat Adriean Videanu pentru agenția Newsin.

Primarul Capitalei amenință că îi va destitui pe toți cei vinovați în acest scandal.m Videanu mai spune că omul de afaceri Cornel Constanda a încercat de mai multe ori să obțină aprobări pentru a începe constucțiile în parcul Bordei.

Omul de afaceri Costel Costanda se află în centrul unui scandal, după ce a devenit proprietarul Parcului Bordei, unde dorește să construiască un cartier de vile. Terenul de pe malul Lacului Floreasca este evaluat la aproximativ 100 de milioane de euro, însă proprietarul nu poate construi decât alei pe maxim 15% din suprafață, deoarece, potrivit planului urbanistic zonal, Parcul Bordei este considerat spațiu verde.

În anul 2005, Costel Costanda a câștigat un proces prin care Primăria Capitalei era obligată să-i aprobe documentațiile de urbanism astfel încât să poată construi clădiri de maxim patru etaje. Primăria a atacat hotărârea primei instanțe, iar Curtea de Apel București a dat câștig de cauză municipalității.

Costanda a cerut anularea deciziei Curții de Apel și a deschis un alt proces prin care cere despăgubiri de aproximativ un milion de euro de la fiecare consilier municipal care refuză să voteze planul de urbanism zonal pentru clădiri mai înalte

Sursa: Realitatea TV