Holul de la intrarea - cartea de vizita a locuintei

holulUn spatiu trist, sumbru si intunecat cu mobilier constituit din mai multe corpuri, de dimensiuni, forme si eventual nuante diferite: aceasta este imaginea de care avem parte. De cele mai multe ori, din pacate, nu se pune prea mult pret pe amenajarea si decorarea holului de la intrarea in locuinta.

Exista totusi posibilitatea ca holul din locuinta sa arate atractiv si prietenos cu cateva idei creative puse in aplicare. Un impediment in acest sens ar fi forma spatiului. De regula, de aici pornesc celalate incaperi. In astfel de cazuri holul este ingust si lung, iar pe langa acest lucru ne mai stau in cale si tocurile usilor si de aceea este mult mai greu sa asezam mobilierul si accesoriile asa cum ne dorim sau cum vedem in revistele de specialitate.

In aceste situatii avem nevoie de idei bune si de putina imaginatie. In primul rand ar trebui sa ne gandim la cat spatiu de depozitare ne trebuie pentru paltoane, geci, palarii, fulare, genti si umbrele. Totodata trebuie sa estimam cam cat loc este necesar pentru ca atunci cand ne imbracam si ne incaltam zilnic sa nu ne chinuim.

In orice hol trebie sa existe o garderoba. Aceasta este esentiala pentru a economisi spatiu. Foarte practice sunt umerasele, pe care le putem agata de un suport ergonomic special creat in acest scop.

Producatorii au dezvoltat in timp diverse tehnici pentru a rezolva problema spatiului. Spre exemplu, foarte bine arata o oglinda de dimensiuni mari, asezata la o anumita distanta de perete, in spatele careia sa fie montat suportul cu umerase.

Spatiul de depozitare al pantofilor este de asemenea un lucru important, pe care trebuie sa-l avem in vedere atunci cand vrem sa reamenajam holul. Exista dulapioare asemanatoare servantelor speciale pentru asezarea pantofilor. Astfel datorita faptului ca sunt inguste, nu ocupa mult spatiu si in plus pantofii nostri vor fi feriti de praf. Daca permite holul, aceste dulapioare se gasesc in magazine prevazute si cu o mica bancuta, pe care sa ne asezam atunci cand ne incaltam sau ne descaltam.

Iluminatul joaca un rol foarte important in ceea ce priveste ambianta spatiului. Daca nu exista geamuri prin care sa patrunda lumina zilei, holul poate sa para total neprimitor, de aceea solutia ideala este montarea LED-urilor. Acestea sunt economice si pun in valoare frumusetea spatiului.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro