Holul - trucuri pentru spatiul de la intrare

holulAtunci cand ne amenajam casa holul este de cele mai multe ori pe ultimul loc. Cu toate acestea, aceasta incapere este cartea de vizita a locuintei noastre.

Deseori, aceasta incapere are cele mai multe usi si cele mai putine ferestre, fiind gandita a fi doar un loc de trecere. Insa chiar si cel mai mic hol poate fi amenajat in mai multe feluri.

1. Personalizarea
Amenajati in hol o mica expozitie de fotografii sau alte lucruri decorative, care va sunt foarte dragi. Spoturile bine amplasate scot in evidenta prin lumina calda exponatele.

Musafirii vor fi cu siguranta impresionati de micul Dvs. muzeu, acesta reprezentand si un cadou de bunvenit.

2. Mai mult spatiu
Desi ingust, holul trebuie sa dea impresia de sptiu. In loc sa ne aliniem perechile de pantofi de-a lungul holului este recomandat ca acestea sa fie depozitate in sertare sau in  dulapioarele special amenajate in perete. Garderoba formata din combinatia uzuala - bara, cuier, consola sau oglinda - poate fi amenajata individual sau comandata.

Holul Dvs. este este ingust? Atunci evitati aglomerarea acestuia cu mobila masiva. In locul acesteia folositi jocurile de culori pe perete si pe usi. Chiar si o culoare mai deschisa a pardoselei poate lumina un hol inchis.

3. "Ascunzatori"
Pantofi, haine, jucarii ale copiilor - aceste lucruri se gasesc de cele mai multe ori in holul locuintei. Totusi, ar fi bine ca acestea sa nu sara in ochi imediat. Le puteti ascunde dupa un perete fals (pe care sa-l decorati cu tapet), in rafturi sau dulapioare suspendate.

4. Hollywood-Feeling
Folositi-va imaginatia! O mocheta pe care sunt imprimate  stele sau o placa din aluminu pe care sa fie gravat numele Dvs. ne poate duce cu gandul la Walk of Fame.

5. Luminati-va holul
Chiar daca in hol nu are acces lumina de afara, acesta nu trebuie sa fie intunecos. Culorile si deschise dau impresia unei incaperi calde, luminoase. Acest lucru este valabil atat pentru pereti, cat si pentru podea sau mobila. Oglinzile ofera spatiului luminozitate si il mareste optic. Alte surse de lumina sunt spoturile din perete sau din tavan.

Foto: moebelhornung.de

InCasa.ro