Hortensia – floarea care infrumuseteaza orice interior

Cateva aranjamente florale, chiar si cateva plantele in ghiveci, vor schimba radical aspectul unei incaperi. Conteaza insa ce tip de plante alegem pentru fiecare stil de amenajare. La fel ca si accesoriile, plantele pot imbunatati decorul unei incaperi si la fel de bine il pot compromite daca nu sunt alese corespunzator.

O planta foarte decorativa, care poate infrumuseta aproape orice interior este Hortensia. Cu flori mari, sferice, in forma de buchet, Hortensiile sunt ideale pentru realizarea aranjamentelor florale. Varietatea de culori permite combinarea ei in orice tip de buchet, iar frumusetea lor le face sa se poata asorta cu orice tip de floare, mai simpla sau mai pretentioasa.

Hortensiile pot fi combinate si cu frunze mari, verzi, ramuri sau cu alte materiale de decor. Aranjamentele florale cu Hortensii pot fi facute atat cu flori proastete cat si cu flori uscate. Acestea sunt versatile si potrivite pentru multe spatii, stiluri de amenajare interioara si scheme de culori.

Inflorescentele mari de Hortensia arata spectaculos intr-o incapere decorata in stil traditional, precum si intr-o camera contemporana. Frumoasele hortensii arata foarte bine si intr-un spatiu rustic. Aceste flori pot fi asociate usor cu mobilierul din lemn, simplitatea functionala si culorile calde, de pamant.

Aranjamente florale proaspete sau cele cu flori uscate de hortensie, combinate cu floarea-soarelui si ierburi decorative sunt accente minunate pentru incaperile amenajate in stil rustic. De asemenea, aranjamentele in care hortensiile sunt puse alaturi de fructe si legume in vase de ceramica si cosuri de rachita sunt perfecte pentru decorarea mesei. Aranjamentele cu flori mari si mici de hortensii pot fi folosite si in incaperile amenajate in stil asiatic sau in orice alt stil exotic de decorare.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro