Aranjamente din lumanari de Craciun (I)

lumanari craciunAranjametele din lumanari de Craciun - idei de realizare

1. Aranjamente din tradafiri rosii

Asezati un trandafir rosu intr-un dispozitiv din metal special creat pentru prinderea florilor, care se poate incadra intr-o vaza, intr-un bol sau intr-un pahar. Fixati-l apoi in partea de jos a unui pahar cilindric din sticla transparenta. Turnati apa in cilindru si realizati un aranjament plutitor, din merisor sau coacaze in centrul carora puneti o lumanare decorativa alba. Creati un punct focal in decorul dvs., folosind mai multe astfel de cilindre, de inaltimi diferite, grupate la un loc. Schimbati zilnic apa din cilindre - aranjamentul ar trebui sa dureze cel putin 7 zile.

2. Repede si usor

Adaugati o nota imbietoare in decorul de Craciun, decorand locuinta cu aranjamente din lumanari facute din borcane pentru menaj. Prindeti partea de sus a fiecarui borcan cu o panglica colorata, folosind un nod dublu, pentru siguranta. Umpleti recipientele doua treimi cu apa si introduceti in interiorul lor lumanari plutitoare. Grupati borcanele dupa cum doriti, apoi imbogatiti aranjamentul cu ramuri verzi de brad si cu globuri din sticla. 

3. In miniatura

O lumanare cilindrica mare, inconjurata de cateva accente mici poate reprezenta un aranjament elegant. Lumanarea, asezata in interiorul unui pahar Hurricane (pahar din sticla, in forma de para, care este de obicei folosit pentru cocktail-uri), se va inalta in mijlocul micilor recipiente umplute cu apa si continand o singura floare sau crenguta. Ornamentele de un rosu metalic sau cele argintii vor adauga culoare si interes aranjamentului.

4. Aranjament pentru exterior

Luminati noaptea cu un aranjament inspirat din natura. Frunze verzi asezate langa o lumanare cilindrica alba, "cuibarita" pe un pat de pietre in interiorul unui vas transparent de sticla. Confectionati cateva astfel de aranjamente si amplasati-le pe aleea de la intrarea in casa, de o parte si de alta a acesteia. Pentru siguranta aveti in vedere folosirea unor lumanari electrice.

5. Pur si simplu: sic

Utilizati sfesnice de diferite modele si dimensiuni pentru a creea un aranjament elegant. Pentru ca acesta sa fie unitar, folositi elemente din materiale sau de culori similare. De exemplu: sfesnice din argint si sticla, in care sunt asezate lumanari clasice, albe. 

Va urma!

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro