Idei mari pentru spatii mici

Cei care detin apartamente mai mici stiu cat de important este sa profitam la maxim de fiecare coltisor din casa; acestea pot fi transformate in niste spatii comfortabile si utile cu numai cateva idei.

oglinda oglinjoara 1

oglinda oglinjoara 2

Oglinda oglinjoara
Desi suna a cliseu, si probabil ca ati auzit acest lucru de multe ori pana acum, oglinzile chiar
ajuta la crearea impresiei de spatiu mai larg. Secretul este sa folositi oglinzile in moduri mai ciudate, noi. Asezati oglinzile inramate pe polita semineului sau intr-un colt mai intunecat din camera, pentru ca sa reflecte lumina care vine pe fereastra sau de la o lampa. Amplasarea unei surse de lumina artificiala in fata unei oglinzi poate anula scopul de baza al acesteia, adica de a reflecta tot ce se aflta in fata ei, dar o ridica la rangul de element de design - rolul ei va fi si de a reflecta lumina lampii, crearea de efecte interesante, etc.

sabloane si vopsea

Sabloane si vopsea
Tapetul cu linii verticale si accentele din material textil (husa care imbraca tablia patului si
perdelele de la fereastra) dau creaza iluzia unui tavan mai inalt. Proprietarul a vopsit tavanul si linia de demarcatie a tapetului intr-o nuanta asemanatoare de gri-albastru; o linie alba ar fi taiat pur si smplu camera si ar fi facut peretii sa para mult mai mici. In plus senzatia de tavan inalt este data si de faptul ca vopseaua folosita pentru tavan este lucioasa si reflecta o cantitate foarte mare de lumina.

transformarea unui spatiu stramt

Transformarea unui spatiu stramt
Exista o diferenta ca de la cer la pamant intre un spatiu rece, crispat si unul imbietor, relaxant,
din care sa emane buna-dispozitie si linistea. Alegerea potrivita a culorilor, a mobilierului de depozitare si a surselor de iluminare este de o importanta majora. In cazul alaturat, in fata ferestrei a fost amenajat un spatiu de relaxare in care se poate citi, iar alaturi s-a amplasat un raft inalt de biblioteca. Peretii sunt albi, singurele accente mai inchise la culoare fiind tamplaria ferestrelor - toate astea pentru a se mantine un aer liber, deschis, luminos in camera.

dulap 1

dulap 2

Un spatiu de stocare cu totul nou
Renuntati la clasicul dulap, un obiect de mobilier necesar, dar care ocupa destul de mult spatiu.
Amenajati o debara, de exemplu, pentru a servi acestui scop. Scoateti usile si montati in locul lor o draperie - astfel veti da mai mult farmec incaperii.

terasa, un spatiu absolut necesar

Terasa, un spatiu absolut necesar
V-ati intrebat vreodata de ce toate casele mici au o terasa, fie ca este inchisa sau nu? Unul din
motive, cel care ne intereseaza aici, este ca terasa extinde spatiul de locuit. Intrarea in casa sau zona din spatele acesteia vor fi mult mai primitoare daca includ o terasa, un spatiu in care sa amplasati o banca si/sau scaune de ratan, un leagan de gradina, ghivece de flori, etc.